MISIUNE ÎNGREUNATĂ – Academica Recea a terminat la egalitate primul meci al barajului și își joacă promovarea în Liga a III-a pe „Gabana” din Rodna

2
766

FOTBAL – BARAJ PROMOVARE. Sâmbătă, 17 iunie 2023, pe Stadionul Central din Recea, în meci tur al barajului de promovare în Liga a III-a la fotbal, CS Academica Recea a terminat la egalitate, 1-1 (1-0), cu CS Minerul Rodna. Meciul, arbitrat la centru de Vladimir Andrei Nagy din Măhăceni, a opus câștigătoarele Ligii a IV-a din județele Maramureș și Bistrița-Năsăud.

 

La oaspeți, antrenorul Valeriu Munteanu (este antrenor-jucător, iar președintele clubului, Alexandru Ioachim Bodriheic este consilier  personal al primarului) a început partida cu următorul 11: Cămărășan – Dodea, V. Hazbei, Patca, Valea – Colța, Viliczki (cpt.), Bortaș, Savu – Brumă, R. Hazbei. La partidă participă și primarul din Rodna, Valentin Iosif Grapini (PSD) – aflat la al doilea mandat și alintat de presa locală, prietenește, “Tinu” sau chiar “Tinuț” -, dar și câțiva suporteri ai echipei bistrițene (este mare eveniment pentru comuna cu circa 5.500 de locuitori din județul vecin, care vizează promovarea în a treia ligă după o pauză de 35 de ani – în 2019 au mai jucat barajul de promovare în Liga a III-a, dar au fost depășiți de CSM Satu Mare).

 

Gazdele au început mai bine partida, pornind din postura de favorită a barajului, având în lot mai mulți jucători care au activat în ligile a III-a și chiar a II-a, și au reușit să deschidă scorul repede, în min. 13, imediat după ce oaspeților le-a fost anulat (corect) un gol, pentru poziție de offside. După o pătrundere a lui Mark Parnău și un șut de la 16 metri, din poziție centrală, respins de Cămărășan în lateral, dar slab, Daniel Groza a reluat de la linia careului de 6 metri, ușor lateral stânga, imparabil: 1-0.

 

A fost scorul reprizei și nimic din desfășurarea de până atunci a jocului nu prevestea un alt deznodământ decât victoria (scontată) a gazdelor. Numai că la jumătatea reprizei a doua, în min. 73, atacantul Șadi Akari (26 de ani), introdus doar de 2 minute pe terenul de joc de Munteanu (în locul lui Răzvan Hazbei, golgheterul celor din Rodna, cu 27 de goluri marcate în acest sezon), ia pe cont propriu o acțiune de la marginea careului, de pe extrema stângă, driblează doi fundași, pătrunde în careul de 16 metri și, din unghi, înscrie în vinclul din stânga porții apărate de Balazs Dombradi. Gol imparabil. Șutul (și chiar acțiunea personală) de excepție: 1-1.

 

În pofida încercărilor celor din Recea, nu s-a mai întâmplat nimic edificator pe tabela de marcaj, iar prima manșă a barajului s-a încheiat la egalitate: 1-1.

 

Academica Recea – Minerul Rodna: 1-1 (1-0), au marcat Daniel Groza (min. 13) / Șadi Akari (min. 73).

 

În celelalte două meciuri de baraj din Regiunea Nord-Vest:

* Luceafărul Bălan (Sălaj) – Olimpia MCMXXI Satu Mare (Satu Mare): 2-5

* Crişul Sântandrei (Bihor) – Arieşul Mihai Viteazu (Cluj): 2-1

 

Meciul retur, va avea loc în 24 iunie 2023, de la ora 17.30, pe Stadionul Gabana din Rodna. O partidă dificilă în contextul rezultatului de astăzi.

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here