ALT NOU PARTID – Mihai Ropan, fiul primarului PNL din Coroieni, a preluat oficial conducerea PNCR Maramureș, filială formată din mai mulți foști PNȚCD-iști

1
1368

PNCR MARAMUREȘ. Vineri, 2 februarie 2024, cu ocazia lansării organizației Maramureș a Partidului Național Conservator Român (PNCR), partid condus de europarlamentarul Cristian Terheș după excluderea/demisia (depinde pe cine asculți) acestuia din PNȚCD, Mihai Ropan (35 de ani) a fost numit și oficial președinte al PNCR Maramureș. Filiala din Maramureș este prima a PNRC și a fost formată pe structura fostului PNȚCD Maramureș, din care a făcut parte și Ropan și care este condusă de Ioan Doru Dăncuș, un apropiat al lui Terheș. Mihai Ropan este fiul primarului din Coroieni, Gavril Ropan (PNL) – este primar din 2004 și prim-vicepreședinte al PNL Maramureș.

 

Evenimentul de lansare a fost organizat la un… restaurant (Stadion, de la intrarea în Parcul municipal). Măcar au montat o mică scenă (că tot a fost invitat și Dăncuș). Invitați politici au fost Ioan Doru Dăncuș (care, spre deosebire de ceilalți invitați, a fost prezentat doar cu titulatura administrației publice locale – primar interimar -, nu și cu cea politică, de președinte PNȚCD Maramureș), deputat Darius Pop (președinte AUR Maramureș), Radu Ghidău (președinte ANȚ), Adriana Cirț (fondator Partidul Verticala Nouă), consilierul local Cornel Varga (fost PND, fost PMP, acum PSD).

 

PNCR este un nou partid din tipologia celor“de apartament”, apărut înaintea unei campanii electorale, care s-a lipit de Alianța AUR, un pol suveranist creat în jurul partidului condus de George Simion. A fost înregistrat în noiembrie 2023 în Registrul partidelor politice, în urma acțiunii promovate de inginerul sălăjean Petre Cristian Bărnuțiu (care este prezentat de comunicatorii partidului ca fiind stră-strănepotul lui Simion Bărnuțiu, ideologul mișcării revoluționar-naționale de la 1848). La 10 decembrie 2023, într-un Congres de Alegeri la Zalău, Terheș (fost PSD, fost PNȚCD – și el originar din Sălaj), care s-a înscris în partid cu 9 zile în urmă, a fost ales președinte.

 

PNCR este un alt partid din arealul celor care clamează „promovarea și apărarea intereselor materiale și spirituale ale națiunii române”, care se pun scut și pavăză „în fața atacurilor neomarxiste globaliste care doresc transformarea UE, dintr-o uniune de state suverane, într-un imperiu condus de la Bruxelles de birocrați nealeși” și care se angajează și ei, ca și toți ceilalți, „să apere valorile naționale” (citatele sunt din discursurile europarlamentarului Terheș).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here