ALEGERI LOCALE – După 12 ani, Corin Cherecheș candidează din nou la funcția de primar al municipiului Baia Mare

0
2264

CAMPANIE ELECTORALĂ – BAIA MARE. Așa cum a anunțat încă de la începutul lunii februarie 2020, Corin Cherecheș s-a înscris în cursa electorală pentru funcția de primar al municipiului Baia Mare, din partea Partidului Ecologist Român (PER). În 2008, Corin Cherecheș a candidat pentru Primăria Baia Mare, ratând de puțin intrarea în turul II (primarul în funcție, Cristian Anghel – care reprezenta PNL – a strâns 51,03% din voturi, depășind cu puțin pragul electoral, Corin Chereches – care reprezenta PDL – a strâns 17,91%, clasându-se pe locul 2, înaintea candidatului PSD, Mircea Dolha).

 

În 7 februarie 2020, conducerea PER Maramureș l-a numit pe Corin Cherecheș în funcția de președinte al organizației Baia Mare (cu titlu interimar, până la organizarea alegerilor interne), președintele Mircea Ciocan argumentând opțiunea conducerii partidului prin faptul că noul președinte al PER Baia Mare este “un om valoros, cu mare experiență politică”.

 

Am pornit la drumul acesta pentru că e necesară o viitoare administrație locală eficientă și performantă, așa cum nu este cea prezentă. Și am pornit cu speranța că băimărenii își dau seama cât de jos a rămas orașul în comparație cu cele din Regiune. Venim cu expertiza unor oameni care lucrează sau au lucrat în administrația publică locală și venim cu dorința de a face bine, de a dezvolta, a declarat, pentru 2mnews, Corin CHERECHEȘ.

Cherecheș a precizat la acea vreme că este necesară o primenire a mediului politic local, noii aleși trebuind să corecteze strategia defectuoasă a actualei administrații locale (care a dus la uciderea speranței tinerilor într-un viitor apropiat bun și a generat plecarea acestora din oraș), lipsa proiectelor sustenabile și importante care au menținut municipiul reședință de județ într-o subdezvoltare cruntă.

 

Pe lista consilierilor locali, PER Baia Mare i-a înscris, pe primele locuri, pe Ileana “Lala” Mureșan (actual consilier local), George Pop (fost consilier local), Mircea Ciocan (fost consilier județean).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here