AJUTOR – Administrația județeană din Maramureș va susține financiar Primăria Seini în cheltuielile de funcționare ale viitorului Muzeu al Evreilor din Transilvania

0
1395

DECIZIE. Consiliul Județean Maramureș va susţine financiar din bugetul județean, activitatea Muzeului Evreilor din Transilvania, care va fi înființat prin metamorfozarea Sinagogii din Seini (imobil edificat în anul 1904), prin alocarea sumei de 10.000 lei/an, acoperind astfel o parte din cheltuielile de funcționare ale viitoarei instituții muzeale.

 

Sinagoga din Seini, localizată pe strada Cuza Vodă nr. 25, monument istoric de categorie B (importanță locală), este restaurată în acest moment, printr-o finanțare europeană nerambursabilă derulată prin Programul Regional 2021-2027.

 

Întreg proiectul de execuție este în valoare de 8,37 milioane de lei, contractul fiind semnat la 18 august 2023 de Primăria Seini și firma Borcut Barbolovici SRL, înregistrată în Baia Mare. În urma reabilitării, clădirea va primi utilitatea de Muzeu al Evreilor din Transilvania și de sală de concerte simfonice. Lucrarea trebuie finalizată într-un an și jumătate.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here