ADIO, CĂPITANE – A murit Ioan Condruc, căpitanul marii echipe FC Baia Mare din “Perioada Mateianu”

0
3531
Ioan Condruc

TRISTEȚE… A murit Ioan Condruc, căpitanul echipei FC Baia Mare între 1977 și 1981, în perioada de glorie a echipei băimărene, condusă pe atunci de marele antrenor Viorel Mateianu. Căpitanul s-a stins din viață în această dimineață (14 august 2020), la vârsta de 69 de ani.

 

Condruc s-a născut la 19 aprilie 1951, în orășelul maramureșean Vișeu de Sus (pe atunci comună), unde a și debutat în fotbal, la echipa locală Bradul, la vârsta de 16 ani. A jucat pe postul de fundaș, fiind considerat unul dintre cei mai cerebrali, tehnici și eleganți fundași centrali din fotbalul românesc al anilor 80.

 

Ioan CONDRUC a ajuns la echipa FC Baia Mare în anul 1970, transferat de la U. Cluj-Napoca și după jucase la campioana României, UTA – pe vremea aceea, FC Baia Mare învingea naționala României (3-1, meci amical în Constanța). De-a lungul carierei, Condruc a mai jucat și la Olimpia Satu Mare.

 

A făcut parte din echipele cluburilor U Cluj-Napoca și Olimpia Satu Mare, fiind convocat de mai multe ori la echipa națională de tineret și la cea olimpică a României. După retragerea din activitatea sportivă, Condruc a rămas în fotbal, fiind antrenor la Minerul Cavnic, Unirea Seini, FC Baia Mare, Școala de fotbal “Viorel Mateianu”.

 

Adio, căpitane! Se reîntregește echipa, acolo sus…

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here