DECIZIE – Marius Sorin Bota, de trei ori parlamentar PSD Maramureș, este președintele Companiei Naționale pentru Investiții Rutiere

0
1373
Marius Sorin Ovidiu Bota

ȘEF LA INFRASTRUCTURĂ, PÂNĂ LA URMĂ. Fostul parlamentar de Maramureș, băimăreanul Marius Sorin Ovidiu Bota (53 de ani – fost în PSD, iar acum, scriptic, în PER), este noul președinte al politic înființatei Companii Naționale pentru Investiții Rutiere (CNIR) SA, firmă care va prelua de la CNAIR unele dintre proiectele de autostradă și drum expres.

 

Bota, fost secretar de stat PSD în Ministerul Transporturilor (în perioada 2001-2005) și fost de trei ori parlamentar de Maramureș (cu două mandate de senator, în 2008-2012 și 2012-2016, și un mandat de deputat, în 2016-2020), îi mai are în Consiliul de Administrație al CNIR pe următorii: Mariana Ioniță (inginer constructor, fost director general CNAIR, actaul secretar general al Ministerului Transporturilor), Ștefan Ioniță (inginer Căi Ferate Drumuri și Poduri, fost director general CNAIR și actual director al Centrului de Studii Tehnice Rutiere şi Informatică), Adrian Foghiș (absolvent de Sociologie și Științe Politice, fost director al Zonei Metropolitane Oradea, actual secretar de stat în Ministerul Transporturilor), Bogdan Pascu (inginer mecanic, fost vicepremier în Guvernul Tăriceanu și fost director general adjunct al CNAIR) și Cătălin Urtoi (inginer hidrotehnic, consilier al ministrului Transporturilor).

 

CNIR SA a fost înființat simultan cu CNAIR, prin separarea fostului CNADNR.

 

* Foto: @tirmagazin.ro – explicație foto post-scriptum: pentru că Bota este politicianul cu cele mai puține fotografii nepixelate, am ilustrat scrierea cu o poză din tinerețea sa (pentru ca el să se simtă bine, iar dumneavoastră, cititorii, să fiți feriți de trauma neclarității).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here