EXPLICAȚIA – Ce înseamnă, de fapt, sancțiunea primită de Lucian Morar din partea propriului partid. Marius Pașcan (PMP): “El mai are o șansă să-și revină”

2
1744
Lucian Morar

ÎN POLITICĂ NU-I CA-N FILME. … această scriere explică pe înțelesul tuturor ce înseamnă de fapt sancțiunea primită de Lucian Morar din partea propriului partid și a fost generată de informații false propagate de presa locală, care acreditează ideea că primarul de la Ulmeni și-ar fi pierdut funcția de prim-vicepreședinte al PMP. Nu, Morar nu și-a pierdut nicio funcție (nici cea din conducerea central a partidului, nici alta), dar este pe cale să piardă mult mai mult decât atât. Să vedem…

 

Președintele PMP Maramureș, Lucian Ioan Titus Morar (care administrativ este primar în orașul Ulmeni), a fost supus dezbaterii Consiliului Executiv Național PMP în urma reacțiilor politice din ultima perioadă, când a precizat public că PMP Maramureș se va înrola in corpore în PSD Maramureș. 2mnews a dialogat în privința deciziei cu prim-vicepreședintele PMP Emil Marius Pașcan.

 

Consiliul Executiv Național a luat act de pactizarea sa cu PSD fără să aibă niciun mandat din partea partidului și a decis înaintarea către Colegiul Național PMP, care este organismul decident din acest punct de vedere, a propunerii de suspendare din calitatea de membru al partidului. Propunerea a fost adoptată în unanimitate. Nu i-a fost, încă, anulată funcția din conducerea partidului, pentru că nici nu a fost vorba de așa ceva. S-a discutat și s-a decis suspendarea sa din funcția de membru PMP, ceea ce presupune implicit și pierderea funcțiilor.
Conform statutului PMP, propunerea Consiliului Executiv Național de suspendare a lui Lucian Morar din partid va fi dezbătută și votată/decisă de Colegiul Național, din care fac parte toți președinții de organizații județene și de sectoare ale Capitalei, inclusiv el. Acest Colegiu Național, care va avea loc probabil peste două săptămâni, va decide dacă Lucian Morar rămâne sau nu în PMP. Conform statutului, votul va fi decis prin majoritate simplă. Eu sper să revină pe calea normală, caz în care poate rămâne în partid, a declarat, pentru 2mnews, Marius Pașcan, prim-vicepreședinte PMP.

Dacă Morar va fi suspendat din PMP, la conducerea filialei Maramureș va fi desemnat un președinte interimar, care va conduce filiala până la organizarea alegerilor. Implicit, noul președinte va putea retrage sprijinul politic al aleșilor locali (consilieri județeni și consilieri locali) care își mențin poziția de a candida la alegerile locale din 2024 din partea PSD, aceștia urmând să-și piardă actualele mandate de aleși locali.

 

UPDATE: Contactat de 2mnews, Lucian Morar a făcut următoarele precizări (le-am consemnat pe cele semnificative): “Nu am fost invitat la CEN de la Constanța. Eu zic să-și rezolve probleme juridice prima dată, să vedem cine are legea de partea lui, Tomac sau Diaconescu? Ei nu pot deocamdată să mă suspende, pentru că instanța nu s-a pronunțat încă în acest sens.

 

Noi, organizația Maramureș, am luat o decizie și vom merge pe acea cale. Pentru că avem 5 primari și 11 viceprimari, mulți aflați la primul mandat, care trebuie să confirme așteptările celor care i-au ales. Eu voi merge la ședința Colegiului Național PMP, dacă voi fi chemat.

 

Dar nu cred că se gândesc să mă suspende colegii din organizațiile serioase din PMP (Buzău, Suceava și altele), care au adus scoruri/procente electorale mari partidului. S-au decis unii mai puțin performanți, de exemplu, Simionca de la Bistrița-Năsăud, deși el a avut o ședință cu Moldovan (PSD) de la Bistrița discutând exact o alipire de PSD”.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

  1. Acest gunoi ne minte in fata . Bai morare , bai Narcisistule cum poti sa minti in fata cand tu te pozezi peste tot cu terminatul ala de Zetea si va faceti declaratie de iubire ? Cum bai Morare sa ai tupeul nesimtit sa mai tragi sfori cand din start esti o iuda cu curul in doua luntre . Un om demn asumat este intr-una din tabere nu asteapta sa vada care rane la putere sa aterizeze si el in acea tabara

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here