EXCLUSIV – Cât costă în această iarnă deszăpezirea unui metru pătrat de stradă în Baia Sprie

0
840

DESZĂPEZIRE – BAIA SPRIE. Administrația orașului Baia Sprie a scos la licitație prin procedură simplificată contractul pentru prestarea serviciilor de deszăpezire pentru această ioarnă (formularea exactă fiind mai sofisticată și, involuntar, comică: “prevenirea și combaterea înzăpezirii, gheții, poleiului și lunecușului”).

 

Deși orășelul limitrof municipiului reședință de județ are o suprafață totală de 96 de kilometri pătrați, în discuție intră, evident, doar străzile și unele drumuri, acestea însumând exact 330.671 de metri pătrați (rețeaua stradală din oraș este de sub 100 de kilometri). Totuși, lucrarea a deszăpezire a fost împărțită în 7 loturi de pe raza orașului Baia Sprie (până la Cabana Șuior) și localitățile aparținătoare (Satu Nou de Sus, Tăuții de Sus și Chiuzbaia).

 

Conducerea urbei estimează că va plăti pentru deszăpezire cel mult 414.800 lei + TVA (pentru toate cele 7 loturi), adică un preț de 1,25 lei + TVA/metru pătrat/sezon. Evident, criteriul de atribuire va fi “Prețul cel mai scăzut”, iar ofertele se primesc până în 2 decembrie 2020.

 

O comparație: față de anul 2012, suma alocată deszăpezirii în 2020 a crescut de peste 4 ori (e adevărat, în urmă cu 8 ani până și primarul de atunci, Dorin Pașca, se plângea că la 200 euro/kilometru/sezon nu poți să ai pretenții la o deszpezire de calitate – în 2012 s-au alocat pentru deszăpezire sub 80.000 de lei).

 

* Foto: Primăria Baia Sprie

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here