CADASTRU GRATUIT – În 7 comune din Maramureș începe cadastrarea gratuită a proprietăților cetățenilor, lucrările fiind finanțate din fonduri europene

0
923

CONTRACTE SEMNATE. În 7 comune din Maramureș începe cadastrarea gratuită a proprietăților cetățenilor, lucrările fiind finanțate din fonduri europene, a anunțat Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Maramureș. Cele 7 comune pentru care a fost finalizată procedura de licitație și s-au semnat contractele de prestări servicii sunt: Ardusat, Coroieni, Gârdani, Mireșu Mare, Sălsig, Suciu de Sus și Valea Chioarului.

 

În județul Maramureș, dintre cele 12 comune care beneficiază de finanțare europeană pentru realizarea cadastrului, una este finalizată (Cupșeni), în cele 7 menționate mai sus lucrările încep acum, iar alte patru sunt în lucru (Fărcaşa, Poienile de sub Munte, Recea și Satulung), a precizat Mihaela Mureșan, purtător de cuvânt OCPI Maramureș.

 

Lucrările de înregistrare sistematică a proprietăților în sistemul integrat de cadastru și carte funciară se desfășoară în cadrul Programului național de cadastru și carte funciară (PNCCF), finanțarea fiind asigurată din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020. În urma acestui proiect vor fi realizate lucrări de cadastru pentru 5.758.314 de hectare din 660 de UAT-uri situate în zone rurale ale României.

 

Valoarea totală a proiectului este de 312.891.155 de euro, din care 265.957.482 de euro reprezintă fonduri externe nerambursabile de la Uniunea Europeană și 46.933.673 de euro, cofinanțare de la bugetul de stat.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here