FAPT – Începe procesul prin care DNA cere, pentru a doua oară, reinstaurarea măsurii de control judiciar asupra Sorinei Pintea în procesul de luare de mită

0
447

LUARE DE MITĂ. Astăzi, 8 iulie 2020, începe judecarea la Curtea de Apel București a cererii DNA de desființare a revocării măsurii de control judiciar a fostului ministru al Sănătății, Sorina Pintea. Practic, DNA cere magistraților Curții de Apel ca Sorina Pintea, trimisă în judecată de DNA pentru comiterea infracţiunii de luare de mită, în formă continuată (două acte materiale), să fie judecată în stare de control judiciar.

 

În urmă cu o săptămână, judecătorul de cameră preliminară al Tribunalului București a decis, pentru a doua oară în ultimele două luni, revocarea acestei măsuri și continuarea procesului cu Pintea în stare de libertate, fără nicio constrângere.

 

În 11 mai, judecătorul de cameră preliminară al Tribunalului București – Secţia I Penală a revocat măsura controlului judiciar, însă DNA a contestat decizia la Curtea de Apel București și în 21 mai s-a decis reinstaurarea măsurii de control judiciar, sentința Tribunalului Bucureşti fiind desființată. În 2 iulie, din nou, Tribunalul București a decis revocarea măsurii de control judiciar a fostului ministru al Sănătății, iar DNA a contestat din nou decizia. 2mnews va comunica deznodământul acestei solicitări.

 

Speța

 

Conform DNA, Pintea ar fi comis infracțiunea de luare de mită din postură de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare. Sorina Pintea a fost arestată preventiv de Tribunalul Bucureşti în 29 februarie 2020, a fost trimisă în judecată de DNA în 30 aprilie și a fost eliberată din arest pe 6 martie 2020, în urma unei decizii a Curţii de Apel Bucureşti, instanţă care a plasat-o sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

 

În perioada noiembrie 2019 – 28 februarie 2020, Sorina Pintea ar fi pretins şi primit mită (ca procent din contractul de amenajare a blocului operator al sălii de chirurgie cardiovasculară și toracică), prin intermediarul Mihai Coste din Baia Mare, de la Octavian Niculescu (managerul Hospital Technical Solutions SRL București) și George Tudor Lucian (reprezentant al aceleiași firmei), în două tranşe, sumele de 10.000 de euro (la 20 decembrie 2019) şi 120.000 lei (la 28 februarie 2020), a comunicat DNA.

 

DNA susține că în 28 februarie, „după primirea sumei de 120.000 lei, activitate ce a avut loc în biroul inculpatei din cadrul spitalului, s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante”.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here