OBIECTIV – Candidații USR PLUS vor să schimbe modul în care sunt ocupate funcțiile publice

0
278

ADVERTORIAL. Încrengăturile de interese trebuie distruse, iar cetățeanul trebuie să revină în atenția celor pe care i-a ales! Dreptul de vot este și trebuie să rămână legătura esențială dintre cetățean și statul democratic.

 

Alianța USR PLUS vrea să schimbe modul în care sunt ocupate funcțiile publice în prezent, de la reducerea numărului de parlamentari la 300, alegerea primarilor în două tururi, creșterea reprezentării românilor din diaspora, vot prin corespondență și vot electronic și până la liste deschise de candidați.

 

În prezent este ales primarul cu cele mai multe voturi, chiar dacă acestea nu reprezintă opțiunea majorității populației. Nu putem spune că un primar reprezintă opțiunea majorității cetățenilor atâta timp cât mai puțin de 20% din populația unei localități îl votează, iar cei mai mulți dintre votanți sunt dependenți de edil prin poziții în administrația locală sau diverse firme de casă.

 

Dan Ivan, candidat la Senat din partea Alianței USR PLUS Maramureș: “Primarul trebuie ales în două tururi. Trebuie să ne asigurăm că majoritatea cetățenilor a optat pentru primarul care îi va conduce.”

 

În plus, românii au decis în mod constituțional, prin referendum, limitarea numărului de parlamentari la 300. Astfel, partidele vor fi forțate să trimită în Parlament cei mai competenți membri, fără a mai pune pe locuri eligibile candidați pe care vor să îi răsplătească pentru activitatea din partid.

 

Vrem ca listele să fie deschise. Atunci când votăm la alegerile locale, parlamentare sau europarlamentare votăm o listă propusă de partidul preferat, fără să alegem persoana care ar trebui aleasă cu prioritate. Fiecare dintre noi ar trebui să putem alege care din candidații de pe listele partidului să fie în fruntea listei. Competiția trebuie să existe și în interiorul partidelor, nu numai între partide.

 

Brian Cristian, candidat la Camera Deputaților din partea Alianței USR PLUS Maramureș: “Aleșii trebuie să reprezinte opțiunea majorității cetățenilor, nu să reprezinte ei o majoritate.”

 

Pe 6 decembrie votează și tu o Românie fără hoție, votează USR PLUS la alegerile parlamentare!

 

Citește toate angajamentele noastre pe www.usrplus.ro/ce_ne_propunem

 

* Acest material a fost comandat de Partidul Uniunea Salvați România (parte a alianței electorale „Alianța USR PLUS”) și realizat de operatorul economic SC Umbrela Artcrew S.R.L. Cod unic de identificare: 11200033



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here