REZULTAT ALEGERI – S-a reglat și ultima situație incertă, cea de la Sălsig: comuna maramureșeană are un nou primar

0
2826

ALEGERI – SĂLSIG. Daniel Pop (PMP) este noul primar al comunei Sălsig – era ultimul UAT din Maramureș în care centralizarea nu a ajuns la Autoritatea Electorală Permanentă. În mica localitate maramureșeană au fost patru candidați pentru funcția de primar, iar cei 1.005 cetățeni care s-au prezentat la urnele de vot au decis, în majoritatea lor, să-și aleagă un nou primar.

 

Câștigătorul alegerilor pentru funcția de primar al comunei Sălsig este fostul viceprimar Daniel Pop (PMP), care s-a impus în fața primarului în funcție, pesedistul Florian Lucian Luca, cu o diferență de 71 de voturi. Iată cum au votat cetățenii din Sălsig, unde a fost o prezență mare la urnele de vot, 70,52%.

 

Din cele 1.005 voturi, 32 au fost anulate, iar restul s-au împărțit între cei patru candidați, după cum urmează:

Daniel Pop (PMP) – 433 voturi (noul primar)

Florian Lucian Luca (PSD) – 362 voturi

Dorel Taloș (PNL) – 100 voturi

Marcel Bancoș (USR PLUS) – 78 voturi.

 

Procentual, noul primar a fost ales de 30,39% din cetățenii cu drept de vot, însă procentul său electoral este de 43,08% (se calculează din numărul celor prezenți la vot, ceilalți cetățeni nefiind considerați alegători, pentru că n-au ales, ci, cel mult, cetățeni cu potențial de alegători).

 

Lista completă a celor 76 de primari din Maramureș (din care 18 noi) o aveți AICI.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here