FAPT – Consilierii municipali din comisia pentru activități economico-financiare se răzvrătesc împotriva primarului Cherecheș: șase proiecte din următoarea ședință au primit aviz negativ

0
360

RESPINGERE. Aproape un sfert din proiectele de hotărâre ale viitoarei ședințe a Consiliului Local (CL) Baia Mare (cele mai multe, practic toate, fiind propuse de primarul municipiului, Cătălin Cherecheș) au primit avize nefavorabile de la Comisia 1 (pentru activități economico-financiare).

 

Practic, la viitoarea ședință a CL, din 29 iunie, vor fi supuse votului consilierilor 26 de proiecte de hotărâre, din care șase au avizul nefavorabil din partea Comisiei 1. De reținut faptul că în cele 26 de proiecte, doar 20 au avut nevoie de avizul acestei comisii. Situația este una ciudată, în contextul în care avizul acestei comisii ar trebui să fie obligatoriu pentru ca aleșii municipali să voteze un proiect.

 

De ce e o situație atipică? Pentru că proiectele venind de la primar și comisia fiind controlată de primar (prin cei cinci membri ai Coaliției pentru Baia Mare din totalul de nouă câți formează comisia), acestea ar trebui să primească aviz pozitiv en fanfare (pe principiul „Vrerea Împăratului se execută, nu se discută”). Acum n-a fost așa.

 

Sigur, asta nu-nseamnă automat și că cele șase proiecte de hotărâre sunt compromise, s-au întâlnit cazuri în care fie proiectele care nu aveau avizul pozitiv au fost retrase de edil pentru a fi reintroduse (în aceeași formulare!) pe ordinea de zi a unei viitoare ședințe, fie pur și simplu s-a ignorat avizul negativ și, la cererea aceluiași “one and only”, s-a votat pentru și proiectul a devenit hotărâre. Aspectul însă merită subliniat și urmărit (în ședința ordinară din 29 iunie).

 

Cine sunt apt combatanții

 

Din comisia pentru activități economico-financiare fac parte: Daniela Băzărea (PER), Simion Bizău (PNL), Florin Creț (PMP), Gheorghe Gligan (PSD), Dan Grumaz (Coaliția pentru Baia Mare), Ioan Mandra (Coaliția pentru Baia Mare), Dorel Mureșan (Coaliția pentru Baia Mare), Alexandra Pop (Coaliția pentru Baia Mare), Viorel Pop (Coaliția pentru Baia Mare), Marinel Rob (Coaliția pentru Baia Mare – viceprimar).

 

Ce proiecte n-au fost în regulă

 

Proiectele de hotărâre care au primit aviz nefavorabil din partea comisiei economico-financiare se referă la: 1) aprobarea indicatorilor de performanță (financiari și nefinanciari), a indemnizației fixe lunare, a componentei variabile a remunerației membrilor din Consiliului de administrație al R.A. Ocolul Silvic Municipal Baia Mare; 2) aprobarea afilierii secției de automobilism din cadrul CS Minaur la Federația Română de Automobilism Sportiv; 3) modificarea suprafeței unui contract de închiriere; 4) menținerea unui garaj care a depășit suprafața aprobată pentru concesiune; 5) cumpărarea de către municipalitate a unui apartament din clădirea monument de categorie B din Piața Libertății nr.10, 6) achiziția de către municipalitate a Cabanei Lacul Bodi Ferneziu.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here