EVENIMENT – Ziua Unirii, sărbătorită mâine în Baia Mare – festivități la care sunt invitați toți băimărenii

0
704
foto: ligamilitarilor.ro

SĂRBĂTOARE. Băimărenii aniversează mâine, 24 ianuarie, Ziua Unirii Principatelor Române printr-un bogat melanj de evenimente protocolare și cultural-artistice, organizate în holul Prefecturii Maramureș. Ziua Unirii sau „Mica Unire” reprezintă, de fapt, primul pas important pe calea înfăptuirii statului național unitar român – unirea Munteniei cu Moldova, la 24 ianuarie 1859, sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza (alegerea sa ca domnitor al ambelor principate petrecându-se la 5 ianuarie 1859 în Moldova și la 24 ianuarie 1859 în Țara Românească).

 

Debutând la ora 11, cu intonarea imnului de stat al României de către Fanfara Municipală, evenimentul va continua cu un discurs oficial și o serie de spectacole artistice (muzică, poezie, dans) dedicate acestei zile, la final, participanții urmând să încingă tradiționala Horă a Unirii.

 

La festivitățile desfășurate la Palatul Administrativ din Baia Mare sunt invitați să participe „personalitățile civile și militare ale județului Maramureș, reprezentanți ai autorităților publice […], cadre militare în activitate, în rezervă sau în retragere, veteranii de război, elevii, studenții, reprezentanții mass-media […], cetățenii județului Maramureș și ai municipiului Baia Mare”.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here