BAIA MARE – Colegiul Naţional „Vasile Lucaciu”, desemnat centru regional de dezvoltare a roboticii

0
953

RECUNOAȘTERE. Colegiul Naţional „Vasile Lucaciu” din Baia Mare a fost desemnat, alături de alte patru colegii din țară, centru național de dezvoltare a roboticii în cadrul First Tech Challenge, cel mai mare concurs internaţional de robotică. Rezultatele obţinute de România, prin evoluţia sa în cadrul acestui concurs, i-au adus ţării noastre locul întâi în Europa şi al treilea din lume, după China şi America.

 

În fiecare an, concursul internațional First Tech Challenge are ca temă realizarea unui robot, iar la finala ediției din acest an (care se va desfășura în vară, în SUA) echipele trebuie să construiască un robot care să poate recunoaşte prin analiză un anumit mineral, să îl culeagă şi îl pună într-un vehicul spaţial.

 

 

Pentru a ajunge în finala concursului First Tech Challenge, echipa de robotică a colegiului băimărean – în trecut CyberMinds, acum Carpathian Wolves – trebuie să treacă de faza regională (programată în luna februarie) și de cea naţională (programată în luna martie).

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here