ZIUA ÎNTEMEIERII – Darius Pop, la 162 de ani de la proclamarea României ca stat

0
34

PENTRU NEUITARE. „Trăiască nația!”. Astăzi, 11 decembrie 2023, Națiunea Română împlinește 162 de ani de când a fost proclamată ca fiind întemeiată, iar statul nou înființat se numește de atunci România.

 

Deputatul Darius Pop (AUR Maramureș) a precizat: “Este bine să nu uităm, să se știe și să se rețină această zi de 11 decembrie, deoarece mulți români din zilele noastre cu funcții înalte, politicieni cu pretenții de intelectuali, istorici, moderatori, analiști politici fac greșeala impardonabilă de a asocia „Marea Unire” de la 1918 cu nașterea Națiunii Române și a României! Amintesc că la 11 decembrie 1861 este rostită la Iași următoarea Proclamație a domnitorului Alexadru Ioan Cuza”.

 

„Românilor, Naționalitatea Română este întemeiată. Unirea este îndeplinită.

 

Acest fapt măreț, dorit la generațiunile trecute, aclamat de Corpurile Legiuitoare, chemat cu căldură de noi, s-a recunoscut de Înalta Poartă, de Puterile garante și s-a înscris în datinile Națiunilor.

 

Dumnezeul părinților noștri a fost cu țara, a fost cu noi. El a întărit silințele noastre prin înțelepciunea poporului și a condus Națiunea către un falnic viitor. În zilele de 5 și 24 Ianuarie ați depus toată a voastră încredere în Alesul nației, ați întrunit speranțele voastre într-un singur Domn.

 

Alesul vostru vă dă astăzi o singură Românie. Vă iubiți Patria, veți ști a o întări. Să trăiască România!

 

Iași, la 11 decembrie 1861,

Alexandru Ioan I”.

 

Biroul parlamentar al deputatului Darius Pop



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here