ALEGERI LOCALE – Prezența la vot, ora 13: în județul Maramureș au votat peste 75.000 de cetățeni, 18,13%

0
2889

VOT 27 SEPTEMBRIE 2020 – ALEGERI LOCALE MARAMUREȘ. Până la ora 13.00, în cele 440 de secții de votare din județul Maramureș au votat 75.573 de cetățeni (procentual, 18,13%, adică cu aproape 2% sub media națională – la nivel național prezența la vot la ora 13.00 era de 19,84%). Până la ora 13, cu urna mobilă au votat 159 de cetățeni, 220 de persoane au votat pe liste suplimentare. În ultima oră au votat 4,39% dintre alegătorii cu drept de vot din județ.

 

La scrutinul de astăzi, în cele 76 de UAT-uri ale județului sunt așteptați la vot 426.972 de maramureșeni. Secţiile de votare se vor închide la ora 21.00. Cetăţenii care la ora 21.00 sunt în interiorul secțiilor de votare, au drept de a-și exercita votul. La aceste alegeri electorale, cetățenii își aleg pe liste uninominale primarul localității în care au domiciliul sau rezidența și președintele Consiliului Județean, iar pe liste politice consilierii locali și consilierii județeni – așadar, se votează pe 4 buletine de vot.

 

Mai mulți competitori politici au semnalat deja că, din cauza condițiilor speciale în care se desfășoară alegerile locale, din cauza epidemiei de coronavirus, la secțiile de votare s-au format rânduri semnificative, toți însă îndeamnă electoratul să aibă răbdare și să voteze.

 

Au apărut și primele reclamații electorale, BEJ dispunând, la solicitările PNL, ca unul dintre site-urile de casă ale PSD să retragă reclamele electorale (a încălcat legea, neretrăgându-le până la ora 7.00) și candidatul PMP la funcția de primar al municipiului Baia Mare să retragă, conform legii, reclamele electorale de pe Facebook.

 

2mnews vă prezintă, în timp real, cu cele mai importante informații privind alegerile electorale locale din 27 septembrie 2020.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here