TOATE DETALIILE – Investiție de 11,3 milioane de lei în locul Pieței agroalimentare din Târgu Lăpuș

0
358

PIAȚA TRADIȚIONALĂ TÂRGU LĂPUȘ. Autoritatea publică din Târgu Lăpuș, controlată de edilul Mitru Leșe (PNL), a demarat proiectul de construire în locul Pieței agroalimentare a unei piețe agroalimentare tradițională, obiectivul vizând construirea a patru clădiri acoperite cu învelitoare din țiglă metalică cu aspect de șindrilă tradițională.

 

Proiectul, care este avansat pe circuitul pre-execuțional având deja o parte din certificatele, avizele și autorizațiile necesare demarării construirii, are o valoare totală de peste 11 milioane de lei (exact: 11.315.545,14 lei), se va dezvolta pe terenul de pe strada Pieții (în suprafață de 6.555 mp) și are o perioadă de implementare estimată la 18 luni.
• Cele patru corpuri de clădire includ mai multe spații de comercializare exterioare, 20 de spații comerciale interioare (dotate cu spații de depozitare și acces individual de afară), grupuri sanitare, o cameră tehnică, întreg ansamblul fiind dotat cu pompe de căldură și panouri fotovoltaice, pentru diminuarea costurile utilităților.
• Construcțiile vor avea dimensiuni diferite (40,5×10,2m; 35,5×7,20m; 35,5×11,9m și 42,5×42,5 m – ultimul corp fiind cel în care se va desfășura comercializarea produselor în aer liber, fiind o structură formată din stâlpi și grinzi din beton armat pe care sprijină o șarpantă în stil maramureșean), iar amenajările exterioare vizează alei pietonale, rigolă pentru preluarea apelor pluviale, spații verzi, acces auto și o parcare de 28 locuri – accesul se realizează de pe străzile Pieții și Târgului.
• Pe acoperișul a două corpuri de clădire se vor poziționa sisteme energetice cu 90 panouri solare fotovoltaice de câte 405W fiecare, cu o putere totală instalată de de 36 KW.

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here