INVESTIȚIE – Contract de 6,7 milioane de lei pentru modernizarea unui drum comunal de 3 kilometri către cătunul Pentaia

0
216

INFRASTRUCTURĂ RUTIERĂ. Administrația publică din comuna maramureșeană Poienile de sub Munte, controlată de edilul Alexa Chifa (USR), a introdus în licitație un contract estimat la (exact: 6.778.469,31 lei, sumă care include TVA), care vizează execuția modernizării drumului comunal DC6 Pentaia, în lungime de 3,1 kilometri și cu o singură bandă (3 metri lățime), care face legătura cu cătunul Pentaia, investiția urmând să îmbunătățească condițiile de viață ale locuitorilor din zonele Pentaia și Solotiani.

 

Acesta este un fost drum forestier, transformat în 2007 în drum comunal, în urma unei finanțări prin SAPARD (încadrarea oficială ca drum comunal a avut loc în anul 2012). Și acum, investiția este finanțată în cea mai mare parte prin Programului Naţional de Investiţii „Anghel Saligny” (contractul de finanțare a fost semnat la 22 august 2023), cu o cofinanțare din bugetul local – întreg proiectul va costa la final circa 8 milioane de lei, aproximativ 350.000 lei fiind contribuția locală.

 

Proiectul prevede platformele de întâlnire a vehiculelor (unde lățimea drumului va fi de 5,7 m), acostamente, șanțuri de colectare și evacuare a apelor, precum și modernizarea a câte 25 de metri din cele 4 drumuri laterale care se racordează la DC 6 Pentaia. Lucrările trebuie finalizate în cel mult un an (12 luni).

 

Contractul, care va fi atribuit pe criteriul Cel mai bun raport calitate-preț (unde prețul va avea o pondere procentuală de 80% în decizia finală, iar perioada de garanție de 20% – aceasta trebuie să fie cuprinsă între 3 ani și 5 ani), așteaptă ofertele drumarilor până la 1 noiembrie 2023.

 

* Foto generică

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here