SURPRINZĂTOR, ÎNFRÂNȚI – Explorări pierde surprinzător și categoric la Baia Mare meciul cu mai slab clasata CSM Constanța

0
201

LIGA NAȚIONALĂ – VOLEI MASCULIN. Sâmbătă, 26 noiembrie 2022, la Sala Polivalentă Lascăr Pană din Baia Mare, în meci contând pentru etapa a 8-a a Ligii Naționale de volei masculin, CS Știința Explorări Baia Mare a pierdut, cu 0-3 (23-25, 22-25, 24-26), partida cu CSM Constanța. Meciul, arbitrat de clujenii Cristian Șanta (principal) și Andrei Savu (secund), a opus echipele clasate înaintea etapei pe locurile 7 (Baia Mare) și 9 (Constanța).

 

Paradoxal, cele două echipe au trebuit să-și dozeze eforturile pentru că urmau să se întâlnească în două partide la interval de doar 19 ore – duminică, de la ora 12.00, Explorări și CSM Constanța dispută meciul tur din etapa I a Cupei României (meciul retur va avea loc în 4 decembrie, la Constanța).

 

A fost cel mai slab joc din acest campionat al băimărenilor, un meci în care nimic n-a funcționat, nici măcar șansa/norocul. Într-un exces de sinceritate, antrenorul oaspeților, Răzvan Parpală, a recunoscut după meci că nu s-au așteptat să câștige, cu atât mai mult în minim de seturi cu o echipă de tradiție în voleiului românesc, Explorări.

 

Un meci finalizat în o oră și 21 de minute, în care de la jumătatea celui de-al treilea set băimărenii au dat senzația că pot face în așa fel încât să nu fie și ultimul, revenind de la 8-12 la conducere, cu 17-15, și având minge de set la 24-22, însă a fost doar o senzație. Constănțenii s-au mobilizat mai bine în toate momentele-cheie și s-au impus cu 24-26, reușind o surprinzătoare victorie la Baia Mare, însă meritată, fiind net superioară la blocaj decisiv (serviciu 3-4, atac decisiv 42-42, blocaj decisiv 6-11, greșeala adversarului 18-19).

 

Pentru Explorări au punctat: Cheagă (12 puncte), Tarța (11 puncte), Aldea (9 puncte), Badea (8 puncte), Hapburn (5 puncte), Silvășan-Pașca, Taboada și Dragomir (câte 2 puncte). De la constănțeni s-au remarcat argentinianul Valentino Vidoni (17 puncte), Darlaczi (15 puncte), Druță (9 puncte) și Tevin Ferrel St. Jean (8 puncte – voleibalist din micul stat insular caraibian Santa Lucia).

 

În urma înfrângerii, Știința Explorări rămâne pe locul 7, cu 11 puncte, iar etapa următoare, a 9-a, programată în 3 decembrie 2022, joacă în deplasare, cu Rapid București (echipă care astăzi a învins în deplasare, cu 3-0, Unirea Dej). Însă până atunci, duminică, 27 noiembrie, joacă tot la Baia Mare, meciul tur din etapa I a Cupei României, tot cu CSM Constanța.

 

* Foto: @CS Știința Explorări Baia Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here