SIMULARE – Ce echipe pot întâlni Progresul Șomcuta Mare și CSM Sighetu Marmației în barajul pentru menținerea/promovarea în Liga a III-a

0
253

BARAJ PENTRU LIGA A III-A. Joi, 13 mai 2021, la sediul FRF va avea loc tragerea la sorți a meciurilor de baraj pentru menținerea/promovarea în Liga a III-a. Vor avea loc 21 de meciuri, tur-retur (programate în 16 şi 23 mai 2021), urmând să fie împerecheate, prin tragere la sorți, echipele de pe locurile retrogradabile din cele 10 serii ale Ligii a III-a (cele clasate pe locurile 9-10 + cel mai slab loc 8), cu cele 21 de campioane județene (Liga a IV-a).

 

Vestea bună este că tragerea la sorți se va face pe baza criteriului geografic. În mod practic, FRF va proceda așa: cele două loturi de câte 21 de echipe (formate din echipele retrogradabile din Liga a III-a, respectiv echipele campioane din Liga a IV-a) vor fi împărțite în 7 regiuni (cel mai probabil vor fi regiunile administrative clasice: Nord-Vest, Nord-Est, Vest, Centru, Sud-Est, Sud-Vest și Sud).

 

Fiecare regiune va conține câte 6 echipe (3 echipe de Liga a III-a și 3 echipe de Liga a IV-a, campioane județene). Tragerea propriu-zisă la sorţi va împerechea echipe doar din aceeaşi regiune (stabilită pe principiile enunțate mai sus).

 

Unde survin problemele? În faptul  că în unele regiuni sunt mai mult de 3 echipe de Liga a III-a, iar în altele mai puține, așa că vor mai fi echipe transferate în urna altei regiuni de care aparțin administrativ.

 

Așa va fi și în cazul urnei în care vor fi introduse echipele maramureșene: aici sunt în acest moment doar două echipe de Liga a III-a (ambele din Seria 10, Luceafărul Oradea – jud. Bihor și Progresul Şomcuta Mare – jud. Maramureș) și două de Liga a IV-a (CSM Sighetu Marmației – jud. Maramureș și Rapid Jibou – jud. Sălaj), pentru că în Bihor și Bistrița-Năsăud nu s-a organizat Liga a IV-a, iar campioanele județene din Cluj și Satu Mare, respectiv AF Viitorul Cluj și Victoria Carei, au pierdut pre-barajul. Implicit, FRF va trebui să transfere câte o echipă de Liga a III-a și una de Liga a IV-a din altă regiune administrativă (aici, FRF nu a explicat public principiul în baza căruia va proceda, dar se poate bănui că va transfera din regiunile limitrofe care au surplus – în cazul Regiunii Nord-Vest echipa de Liga a III-a putând veni din Regiunea Centru care are 6 echipe la baraj, dar numai 2 din Liga a IV-a).

 

Iată care sunt cele 42 de echipe care vor fi fi introduse în urne:

 

* Cele 21 de echipe din Liga a III-a:

CSM Pașcani, Bradu Borca (ambele Seria 1), CS Făurei, Sportul Chiscani, Avântul Valea Mărului (toate trei din Seria 2, Avântul fiind cel mai slab loc 8 din cele zece serii), ACSM Oltenița, Recolta Gheorghe Doja (ambele din Seria 3), CS Balotești, Concordia Chiajna 2 (ambele din Seria 4), Kids Tâmpa Braşov, AFC Odorheiu Secuiesc (ambele din Seria 5), Academica Clinceni 2, Universitatea Craiova 2 (ambele din Seria 6), Minerul Costeşti, AFC Hermannstadt 2 (ambele din Seria 7), Fortuna Becicherecu Mic, Progresul Ezeriş (ambele din Seria 8), Industria Galda, CS Ocna Mureş (ambele din Seria 9), Luceafărul Oradea și Progresul Şomcuta Mare (ambele din Seria 10).

 

* Cele 21 de echipe din Liga a IV-a:

Frontiera Curtici (Arad), ACSM Codlea (Brașov), ACS Team Săgeata (Buzău), Voința Lupac (Caraș-Severin), CSO Ovidiu (Constanța), Dunărea Calafat (Dolj), CSA Aurul Brad (Hunedoara), CSM Fetești (Ialomița), Viitorul Domnești (Ilfov), CSM Sighetu Marmației (Maramureș), Viitorul Șimian (Mehedinți), CS Iernut (Mureș), Rapid Jibou (Sălaj), Viitorul Liteni (Suceava), Rapid Buzescu (Teleorman), Pobeda Star Bisnov (Timiș), FC Băbeni (Vâlcea), CSM Vaslui (Vaslui), Dinamo Bacău (Bacău), Petrolul Ploiești (Prahova) și Real Bradu (Argeș).

 

Ultimele 3 echipe campioane județene în Liga a IV-a s-au calificat în urma unor meciuri de pre-baraj: Dinamo Bacău a întrecut cu 6-5 (după 11 m) campioana județeană din Cluj, AF Viitorul Cluj; Petrolul Ploiești a întrecut cu 4-0 campioana județeană din Sibiu, FC Avrig; Real Bradu a întrecut cu 3-0 campioana județeană din Satu Mare, Victoria Carei.

 

În 17 județe + București nu s-a desfășurat Liga a IV-a (Alba, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, București, Călărași, Covasna, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Iași, Neamț, Olt, Tulcea și Vrancea).

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here