SE ÎNTÂMPLĂ ÎN ORAȘ – În weekend, trei spectacole la „Municipalul” din Baia Mare

0
514
„Delfini”, scenă din spectacol

PROGRAM SPECTACOLE – BAIA MARE. În weekendul 20-21 ianuarie 2023, Teatrul Municipal Baia Mare a programat trei spectacole cu patru reprezentanții. Astfel, sâmbătă, 20 ianuarie, de la orele 10.00 și 11.30, în Sala Teatrului de Păpuși este programat spectacolul „Albă ca zăpada”, după Frații Grimm. În distribuție: Irina Oțoiu, Ruxandra Lăzărescu, Vlad Crișan.

 

Albă ca Zăpada este o prințesă a cărei mame vitrege îi vrea răul deoarece o invidiază pentru frumusețea sa. Nevoită să fugă de acasă pentru a scăpa cu viață, prințesa nimerește în pădure la căsuța celor șapte pitici. Ajunsă aici, ea se adăpostește în casa acestora și se împrietenește cu ei. Împărăteasa cea rea, aflând că prințesa trăiește, pune la cale diferite planuri de a scăpa de ea, iar când cel mai reușit plan al împărătesei este îndeplinit, un tânăr prinț își face apariția pentru a o salva.

 

Spectacolul durează 60 de minute, iar prețul unui bilet este 10 lei.

 

Tot sâmbătă, de la ora 19.00, în Sala Mare a Teatrului Municipal este programat spectacolul „Familia Pop”, o creație colectivă, după un text de Mihai Nae. În distribuție: Rodica Pașca, Mircea Gligor, Claudiu Pintican, Wanda Tamaș, Dan Cordea, Aurora Prodan, Diana Podăreanu, Claudia Revan, Larisa Miskolczi,  Adriana Covaci, Andrei Han și Loredana Maghear.

 

„O comedie cu buclucuri. Un ciubăr – simbol al comunității locale. O casă situată peste drum de cimitir. Vecinătate care infestează imaginația Familiei Pop cu strigoi. La poarta Occidentului nu ești primit cu brațele deschise. Însă acasă poți gusta plăcerile vieții la țară în compania „ecosistemului” Familiei Pop.”

 

Spectacolul durează 100 de minute, prețul unui bilet pentru categoria I fiind 25 lei (preț cu reducere 15 lei pentru elevi, studenți, pensionari), sau 20 lei pentru un bilet categoria II (preț cu reducere 10 lei).

 

Duminică, „Delfini”

 

Duminică, 21 ianuarie, de la ora 19.00, în Sala Mare a Teatrului Municipal este programat spectacolul „Delfini”, în regia Adinei Lazăr. În distribuție: Raul Hotcaș, Denisa Blag, Alexandra Sabrina Vanci, Eduard Bîndiu/Andrei Dinu, Inna Andriuca și Sanda Savolszky.

 

„Delfini” investighează o familie cu un copil autist, situație care atrage după sine un întreg eșafodaj al luptei pentru a fi înțeles de către cei din jur. Spectacolul are o stranietate acvatică, deschizând o ușă tainică prin care pătrundem în lumea singulară a persoanelor neurodivergente, pentru care viața e dincolo de percepțiile obișnuite.

 

Spectacolul durează 75 de minute, prețul unui bilet fiind 25 lei (preț cu reducere 15 lei pentru elevi, studenți, pensionari), sau 20 lei pentru un bilet categoria II (preț cu reducere 10 lei).

 

* Foto: @Teatrul Municipal Baia Mare



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here