SE ÎNTÂMPLĂ ÎN ORAȘ – În weekend, trei spectacole la „Municipalul” din Baia Mare

0
474
„Grasu' Contrabasu'”, scenă din spectacol

PROGRAM SPECTACOLE – BAIA MARE. În weekendul 26-28 ianuarie 2023, Teatrul Municipal Baia Mare a programat trei spectacole cu patru reprezentanții. Astfel, sâmbătă, 27 ianuarie, cu începere de la orele 10.00 și 11.30, în Sala Teatrului de Păpuși este programat spectacolul „Capra cu trei iezi”, după Ion Creangă, o repunere în scenă de Iulian Bulancea. În distribuție: Camelia Strat, Sonia Codorean, Irina Oțoiu, Liliana Voș, Ruxandra Lăzărescu, Carmen Bulancea, Alin Albu, Vlad Crișan, Iulian Bulancea.

 

„Capra cu trei iezi” este transpusă scenic într-o viziune originală. Prin incantații, supranaturalul e chemat să pună ordine în universul casnic al caprelor, perturbat de forțele răului întruchipate de Cumătrul Lup. Metafore vizuale puternice, filon folcloric sugestiv, păpuși stilizate, univers sonor live vin să contureze magic cunoscutul basm al lui Ion Creangă.

 

Spectacolul durează 50 de minute, iar prețul unui bilet este 10 lei.

 

Sâmbătă seara, comedie

 

Tot sâmbătă, de la ora 19.00, la Sala Mare a Teatrului Municipal este programat spectacolul „Grasu` Contrabasu`”, comedie de Ion Sapdaru, în regia lui Radu Dinulescu. În distribuție:  Andrei Han, Claudia Păunescu, Aurora Prodan, Diana Podăreanu, Rodica Pașca.

 

Pui mic, Țoancă, Biluță… sunt câteva porecle la care răspunde Pompiliu, 36 de ani, obez și necăsătorit. Are poftă de mâncare, mai puțin poftă de viață. De la vârsta de șase ani a încăput pe mâna celor trei mătuși mămoase. Nu a avut parte de experiențe erotice. Mătușile rezolvă însă problema. Angajează o prostituată pe post de menajeră, pentru a salva aparențele. Mecanismul, odată pus la punct, ar trebui să dea roade.

 

Spectacolul durează 100 de minute, prețul unui bilet pentru categoria I fiind 25 lei (preț cu reducere 15 lei pentru elevi, studenți, pensionari), sau 20 lei pentru un bilet categoria II (preț cu reducere 10 lei).

 

Duminică, „Povești din bucătărie”

 

Duminică, 28  ianuarie, de la ora 19.00,  în Sala Mare a Teatrului Municipal este programat spectacolul „Povești din bucătărie”, în regia lui Cristian Ban. În distribuție, actorii Inna Andriuca, Denisa Blag, Eduard Bîndiu, Alexandra Vanci, Dragoș Călin, Mircea Gligor, Petru Damșa.
„Povești din bucătărie” aduce în faţa spectatorilor sinceritatea şi căldura unei întâlniri din bucătăria unui prieten drag, dar în acelaşi timp reuşeşte să facă o radiografie a uneia dintre cele mai confuze perioade din istoria recentă a României: anii ’90.

 

Spectacolul durează 90 de minute, prețul unui bilet fiind 25 lei (preț cu reducere 15 lei pentru elevi, studenți, pensionari).

 

* Foto: @Teatrul Municipal Baia Mare



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here