SE ÎNTÂMPLĂ ÎN ORAȘ – În weekend, patru spectacole la „Municipalul” din Baia Mare

0
163
„Povești din bucătărie”, scenă din spectacol

PROGRAM SPECTACOLE – BAIA MARE. În weekendul 9-11 februarie 2024, Teatrul Municipal Baia Mare a programat patru spectacole cu cinci reprezentanții. Astfel, vineri, 9 februarie, de la ora 19.00, în Sala Mare a Teatrului Municipal este programat spectacolul „Familia Pop”, o creație colectivă, după un text de Mihai Nae. În distribuție: Rodica Pașca, Mircea Gligor, Claudiu Pintican, Wanda Tamas, Dan Cordea, Aurora Prodan, Diana Podăreanu, Claudia Revan, Larisa Miskolczi,  Adriana Covaci, Andrei Han și Loredana Maghear.

 

„O comedie cu buclucuri. Un ciubăr – simbol al comunității locale. O casă situată peste drum de cimitir. Vecinătate care infestează imaginația Familiei Pop cu strigoi. La poarta Occidentului nu ești primit cu brațele deschise. Însă acasă poți gusta plăcerile vieții la țară în compania ecosistemului Familiei Pop.”

 

Spectacolul durează 90 de minute, prețul unui bilet pentru categoria I fiind 25 lei (preț cu reducere 15 lei pentru elevi, studenți, pensionari), sau 20 lei pentru un bilet categoria II (preț cu reducere 10 lei).

 

Sâmbătă, teatru de păpuși și comedie

 

Sâmbătă, 10 februarie, de la orele 10.00 și 11.30, în Sala Teatrului de Păpuși este programat spectacolul „Cenușăreasa”, după Frații Grimm, în regia lui Kovacs Ildiko. În distribuție: Alin Albu, Irina Oțoiu, Liliana Voș, Ruxandra Lăzărescu, Vlad Crișan, Camelia Strat, Carmen Bulancea, Iulian Bulancea.

 

„Cum se va descurca micuța copilă căreia i-a murit mama și care trebuie să îndure toate nedreptățile cauzate de mama vitregă și fiicele acesteia și cine vor fi cei care o vor susține pe Cenușăreasa să treacă cu bine peste toate situațiile nedrepte și umilința la care este supusă? Răspunsul îl veți afla în spectacolul nostrum, inspirat de una dintre cele mai cunoscute și îndrăgite povești a Fraților Grimm.”

 

Spectacolul durează 60 de minute, iar prețul unui bilet este 10 lei.

 

Tot sâmbătă, de la ora 19.00, la Sala Mare a Teatrului Municipal este programat spectacolul „Grasu` Contrabasu`”, comedie de Ion Sapdaru, în regia lui Radu Dinulescu. În distribuție: Andrei Han, Claudia Păunescu, Aurora Prodan, Diana Podăreanu, Rodica Pașca.

 

Pui mic, Țoancă, Biluță… sunt câteva porecle la care răspunde Pompiliu, 36 de ani, obez și necăsătorit. Are poftă de mâncare, mai puțin poftă de viață. De la vârsta de șase ani a încăput pe mâna celor trei mătuși mămoase. Nu a avut parte de experiențe erotice. Mătușile rezolvă însă problema. Angajează o prostituată pe post de menajeră, pentru a salva aparențele. Mecanismul, odată pus la punct, ar trebui să dea roade.

 

Spectacolul durează 100 de minute, prețul unui bilet pentru categoria I fiind 25 lei (preț cu reducere 15 lei pentru elevi, studenți, pensionari), sau 20 lei pentru un bilet categoria II (preț cu reducere 10 lei).

 

Duminică, „Povești din bucătărie”

 

Duminică, 28  ianuarie, de la ora 19.00,  la Sala Mare a Teatrului Municipal este programat spectacolul „Povești din bucătărie”, în regia lui Cristian Ban. În distribuție:  Inna Andriuca, Denisa Blag, Eduard Bîndiu, Alexandra Vanci, Dragoș Călin, Mircea Gligor, Petru Damșa.

 

Spectacolul aduce în faţa spectatorilor sinceritatea şi căldura unei întâlniri din bucătăria unui prieten drag, dar, în acelaşi timp, reuşeşte să facă o radiografie a uneia dintre cele mai confuze perioade din istoria recentă a României: anii ’90.

 

Durata spectacolului este 90 de minute, prețul unui bilet fiind 25 lei (sau 15 lei, preț cu reducere, pentru elevi, studenți, pensionari).

 

* Foto: @Teatrul Municipal Baia MareATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here