PREMIERĂ – Programul complet al celui mai mare show aviatic organizat în județ: Maramureș Air Show 2019

0
5218
Hawks of Romania

EVENIMENT. În 18 mai 2019, penultima sâmbătă a lunii, cu începere de la ora 15, la Aeroportul Internaţional Maramureş (localizat în Tăuții Măgherăuș, str. 66, nr. 22) are loc cel mai mare miting aviatic organizat vreodată în judeţ: Maramureş Air Show. Organizatorii evenimentului sunt RA Aeroportul Internaţional Maramureş, Consiliul Judeţean Maramureş și Aeroclubul României, partener unic fiind Universal Alloy Corporation Europe. Accesul publicului este gratuit.

 

Aceasta este cea de-a patra ediţie a Maramureș Air Show (precedentele având loc în 2014, 2015 și 2017) și va include o paradă moto (a clubului Rock’n Road Friends Club), observații astronomice asupra soarelui (Complexul Astronomic Baia Mare) și o expoziție de aeromodele + zbor demonstrativ (Cercul de Aeromodele de la Palatul Copiilor). De asemenea, organizatorii au rezervat o zonă specială pentru copii (cu spaţii de distracţie şi jocuri gonflabile, evenimentul fiind gândit ca unul recreativ pentru întreaga familie) și o zonă culinară cu produse tradiționale.

 

 

Cel mai așteptat moment, însă, va fi show-ul aviatic, care va fi executat de cei mai buni piloţi ai României. Aeroclubul României a confirmat participarea la Maramureş Air Show 2019 cu formaţia acrobatică „Hawks of România” (Şoimii României – echipa naţională de acrobaţie) – care va zbura cu aeronave Extra 300 de înaltă acrobaţie -, formaţia de planoare „White Wings” (Aripi Albe – echipa naţională de planorism acrobatic, cu evoluții individuate și în formatie cu 2 planoare lS-28 B2 tractate de PZL-104 Vilga), echipa de paraşutişti a Aeroclubului (Blue Wings România, cu lansări din avionul AN-2), două aeronave IAR-46 (care vor evolua individual și în formație).

 

 

La Maramureș Air Show 2019 vor participa, în premieră, singura formație privată de zbor acrobatic din România, care este și singura trupă de piloţi români care zboară cu avioane româneşti de acrobaţie, extraordinar de spectaculoșii Iacării Acrobați și Jurgis Kairys (Lituania). Este o formație de trei avioane YAK 52 TW (fabricate în Bacău), show-ul lor fiind condimentat cu efecte pirotehnice generate de explozii controlate de la sol. De asemenea, pilotul lituanian Jurgis Kairys va executa și zbor solo unlimited freesstyle cu avion Suchoi 31.

 

 

În fine, tot în premieră la Maramureș Air Show, la ediția din acest an formația “Ivan și prietenii”, „Ivan” fiind un elicopter Kamov KA-26 (YR-DOR) de producție rusească.

 

Evenimentul se încheie seara, de la ora 19 dându-se semnalul de început al concertului susținut de Alina Eremia și Loredana & Banda Agurida. Așa cum v-a obișnuit, 2mnews va prezenta în zilele următoare detalii și povești interesante despre cele mai spectaculoase momente incluse în spectacolul aviatic Maramureș Air Show 2019.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here