SE ÎNTÂMPLĂ ÎN ORAȘ – În weekend, patru spectacole la „Municipalul” băimărean

0
713
„Povești din bucătărie”, scenă din spectacol

PROGRAMUL SPECTACOLELOR. În acest weekend, Teatrul Municipal Baia Mare va prezenta patru spectacole. Astfel, vineri, 3 noiembrie, de la ora 19.00, la Sala Studio a Teatrului Municipal este programat spectacolul „Floare de cactus”, regia Daniel Vulcu, o comedie romantică care îi are în distribuție pe Dragoș Călin, Sanda Savolszky, Denisa Blag, Alex Macavei, Dorin Griguța, Wanda Farkaș, Ioan Costin și Larisa Miskolczi.

 

Beneficiind de două ecranizări celebre cu încasări record, un premiu Oscar și cinci premii Globul de Aur, piesa „Floare de cactus” este un adevărat roller-coaster teatral, o comedie efervescentă, cu oameni obișnuiți, construită în jurul unor cupluri ce durează cât bulele unei șampanii de calitate.

 

Spectacolul durează două ore, iar prețul unui bilet este 25 lei (preț redus – 15 lei, pentru elevi, studenți și pensionari).

 

Sâmbătă, teatru de păpuși și comedie

 

Sâmbătă, 4 noiembrie, de la orele 10.00 și 11.30, la Teatrul de Păpuși sunt programate două reprezentații ale spectacolului „Fata babei și fata moșneagului”, după Ion Creangă, în regia Claudiei Revan. În distribuție: Irina Oțoiu, Ruxandra Lăzărescu, Aurora Prodan, Liliana Voș, Vlad Crișan, Alin Albu, Iulian Bulancea. Cei mici, dar și cei mari, sunt poftiți să pășească într-o lume în care Binele și Răul îi pun deopotrivă la încercare, prin intermediul basmului clasic, care rămâne la fel de actual și astăzi. Spectacolul durează 60 minute,  iar prețul unui bilet este 10 lei.

 

Tot sâmbătă, de la ora 19.00, la Sala Mare a Teatrului Municipal este programat spectacolul „Familia Pop”, o creație colectivă, după un text de Mihai Nae. În distribuție: Rodica Pașca, Mircea Gligor, Claudiu Pintican, Wanda Tamaș, Dan Cordea, Aurora Prodan, Diana Podăreanu, Claudia Revan, Larisa Miskolczi,  Adriana Covaci, Andrei Han și Loredana Maghear.

 

„O comedie cu buclucuri. Un ciubăr – simbol al comunității locale. O casă situată peste drum de cimitir. Vecinătate care infestează imaginația Familiei Pop cu strigoi. La poarta Occidentului nu ești primit cu brațele deschise. Însă acasă poți gusta plăcerile vieții la țară în compania “ecosistemului” Familiei Pop.”

 

Spectacolul durează 100 de minute, iar prețul unui bilet este 25 lei (categ. I)/ 20 lei (categ.II) – preț întreg sau 15 lei (categ. I)/10 lei (categ. II) – preț cu reducere (pentru elevi, studenți și pensionari).

 

Duminică, „Povești din bucătărie”

 

Duminică, 5 noiembrie, de la ora 19.00, în Sala Mare a Teatrului Municipal este programat spectacolul „Povești din bucătărie”, în regia lui Cristian Ban. În distribuție: Inna Andriuca, Denisa Blag, Eduard Bîndiu, Alexandra Vanci, Dragoș Călin, Mircea Gligor, Petru Damșa.

 

Spectacolul, unul realizat după metoda „devised theatre” (textul ce stă la baza sa a luat naştere pornind de la experienţele personale şi amintirile membrilor echipei de creaţie), îşi propune să aducă în faţa spectatorilor sinceritatea şi căldura unei întâlniri din bucătăria unui prieten drag, dar, în acelaşi timp, reuşeşte să facă o radiografie a uneia dintre cele mai confuze perioade din istoria recentă a României: anii ’90.

 

Spectacolul durează 90 de minute, iar prețul unui bilet este 25 lei (preț redus, 15 lei – pentru elevi, studenți și pensionari).

 

Biletele se pot achiziționa de pe www.myticket.ro, www.entertix.ro  sau de la casieria Teatrului cu o oră înainte de începerea spectacolelor. Informații și rezervări: tel. 0736216437 (Dramă și Revistă) și 0730270926 (secția Păpuși).

 

* Foto: @Teatrul Municipal Baia Mare



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here