SE ÎNTÂMPLĂ ÎN ORAȘ – În weekend, patru spectacole în Baia Mare: comedie, teatru de păpuși, concert și dans contemporan

0
893
„De-Conectat”

PROGRAMUL SPECTACOLELOR. În weekendul 21-23 aprilie 2023, Teatrul Municipal Baia Mare a programat patru spectacole cu cinci reprezentații. Astfel, vineri, 21 aprilie, de la ora 19.00, în Sala Mare a teatrului este programată comedia „Grasu` Contrabasu`”, de Ion Sapdaru, în regia lui Radu Dinulescu. Din distribuție fac parte actorii Andrei Han, Claudia Revan, Aurora Prodan, Diana Podăreanu și Rodica Pașca.

 

„Pui mic, Țoancă, Biluță… sunt câteva porecle la care răspunde Pompiliu, 36 de ani, obez și necăsătorit. Are poftă de mâncare, mai puțin poftă de viață. De la vârsta de șase ani a încăput pe mâna celor trei mătuși mămoase. Nu a avut parte de experiențe erotice. Mătușile rezolvă însă problema. Angajează o prostituată pe post de menajeră, pentru a salva aparențele. Mecanismul, odată pus la punct, ar trebui să dea roade”. Spectacolul durează 1 oră și 40 minute, iar prețul unui bilet este 20 lei  (preț redus: 10 lei, pentru elevi, studenți, pensionari).

 

Sâmbătă, teatru de păpuși și concert

 

Sâmbătă, 22 aprilie, de la orele 10.00 și 11.30, la Teatrul de Păpuși este programat spectacolul pentru copii „Muzicanții din Bremen”, după Frații Grimm, în regia lui Ciprian Huțanu. În distribuție, actorii Camelia Strat, Ruxandra Lăzărescu, Liliana Voș, Irina Oțoiu și  Carmen Bulancea.

 

„O luptă parodică dintre bine și rău, surclasată de țesătura creării unui taraf configurat dintr-un măgar, un câine, o pisică și un cocoș care călătoresc spre Bremen pentru a-și susține spectacolul. O viziune scenică atractivă, în care animalele se subordonează îngerilor expulzați, care au fost trimiși pe Pământ ca să-și ispășească vina, ajutând animale. O parabolă despre năzuințele necuvântătoarelor, în ritm de rock and roll, într-o viziune nonconformistă.” (Ana Liliana Ilea)

 

Spectacolul durează 60 de minute, iar prețul unui bilet este 7 lei.

 

Tot sâmbătă, 22 aprilie, de la ora 19.00, în Sala Studio a Teatrului Municipal este programat spectacolul „De-Conectat, în regia muzicală a lui Călin Ionce.

 

De-Conectat este un concert care reunește hituri nemuritoare, de ieri și de azi, aduse într-o manieră cât mai acustică – de altfel foarte la modă, acum, în contemporaneitate. Muzicienii Teatrului Municipal, împreună cu artiști băimăreni, reuniți în formula Akustika Band, vor face să răsune piese celebre diversificate stilistic ale unor personalități de renume mondial – precum Frank Sinatra, Michael Jackson, The Beatles, Imagine Dragons, Hooverphonic etc.

 

Spectacolul durează 80 de minute, iar prețul unui bilet este 20 lei  (preț redus: 10 lei, pentru elevi, studenți, pensionari).

 

Duminică, dans contemporan

 

Duminică, 23 aprilie, de la ora 19.00, în Sala Mare a Teatrului Municipal Baia Mare este programat spectacolul de dans contemporan „Placebo”, concept, coregrafie și light design Arcadie Rusu. În distribuție: Alex Macavei, Alina Coteț, Brianna Waltner, Carla Waltner, George Pop, Raul Hotcaș, Roxana Florescu.

 

„Placebo este medicamentul minții noastre, care poate vindeca organismul de afecțiuni. Este speranța, conștientă sau inconștientă, că ne vom însănătoși. Placebo este metafora căutării unui tip de vindecare alternativă. “Placebo” este pastila de care medicina clasică a uitat, preocupată să ne trateze simptomele și nu cauza. Medicina spitalelor noastre definește sănătatea prin absența bolii și ne administrează tratamente cu prefixul “anti”. Ne separă corpul în părți componente și ignoră partea spirituală și emoțională”. (Arcadie Rusu)

 

Spectacolul durează 60 de minute, iar prețul unui bilet este 20 lei  (preț redus: 10 lei, pentru elevi, studenți, pensionari).

 

* Foto: @Teatrul Municipal Baia Mare

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here