SE ÎNTÂMPLĂ ÎN ORAȘ – În Baia Mare, concert al formației Trei Parale, în cadrul campaniei „Ajută pentru a fi ajutat” a Asociației Prietenii Spitalului „Dr. Constantin Opriș”

1
168

AJUTĂ PENTRU A FI AJUTAT. În 14 martie, la ora 19.00, la Teatrul Municipal Baia Mare, Asociația Prietenii Spitalului „Dr. Constantin Opriș” organizează a XI-a ediție a concertului „Ajută pentru a fi ajutat”. Invitațiile de participare la acest concert le puteți achiziționa de la sediul asociație din Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” și la partenerii noștri Il Padrino (str. Școlii), The Oak (Centrul Vechi) și la Teatrul Municipal.

 

Acest concert celebrează încheierea unei campanii de strângere de fonduri și atingerea obiectivului din 2023 și startul unei noi campanii, ce se va desfășura pe parcursul anului 2024. Obiectivul din 2023, dotarea cu aparatură a Secției de Ortopedie-Traumatologie, a fost atins, reușind să achiziționăm chiar patru aparate, nu doar unul, așa cum ne-am propus. Anul acesta ne propunem să achiziționăm pentru Laboratorul de Endoscopie Digestivă Diagnostică și Terapeutică, un electrocauter cu plasmă argon.

 

„În Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș”, în Laboratorul de Endoscopie Digestivă Diagnostică și Terapeutică se efectuează anual în jur de 4.000 de proceduri endoscopice digestive, din care un procent extrem de mare este  reprezentat de diagnosticul și mai ales terapia hemoragiilor digestive superioare și inferioare. Coagularea cu plasma argon (APC ) este o tehnică electrochirurgicală pentru gestionarea sângerării și a devitalizării anomaliilor tisulare. Aplicabilitatea și indicațiile sunt multiple: hemoragii vasculare mici și superficiale; reducții tumorale; hemoragie tumorală; devitalizarea și coagularea colonului drept; creșterea spre interior/ creșterea excesivă a stentului; proctită de iradiere; sindrom GAVE”, a precizat dr. Cristina Bura, medic primar gastroenterolog.

 

Invitații noștri din acest an sunt grupul Trei Parale, grup cu care celebra casa de discuri românească Electrecord, a consemnat reîntoarcerea pe piața muzicală, respectiv cu albumul “ROMÂNIA. 100 minute”.

 

Trei parale este un grup revivalist bucureștean, ce face uz de o documentare minuţioasă în domeniul culturii muzicale tradiţionale. Un rol important în acest sens îl are Florin Iordan, etnomuzicolog în cadrul Muzeului Ţăranului Român din Bucureşti și conducător al formației. De asemenea, în alcătuirea repertoriului sau conturarea stilului interpretativ, membrii formaţiei se bazează pe folosirea unor modalităţi de cunoaştere cum ar fi expediţiile prin sate şi lucrul cu diverşi muzicanţi bătrâni, audierea unor înregistrări vechi de teren realizate de Constantin Brăiloiu sau Bela Bartok, documentarea din diverse volume de folclor muzical, studiul unor transcripţii de secol al XIX-lea (A. Pann, G. Ucenescu, D. Vulpian, etc.).

 

Formația lucrează în paralel la câteva proiecte diferite de reconstituiri muzicale, unele dedicate tradițiilor muzicale urbane precum proiectul „Bazar. Cântări din veacul al XIX-lea, altele dedicate muzicilor tradiționale rurale”. Muzica formației este prezentă pe coloana sonoră a unor filme ca „Aferim!” (2015) sau „Chira Chiralina” (2014).

 

După spectacol, vă așteptăm la o degustare de bunătăți în foaierul teatrului,  oferită de către partenerii noștri Il Padrino, The Oak și The Cellar.

 

* Foto: @Iulian Ignat

 

Asociația Prietenii Spitalului „Dr. Constantin Opriș”



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. Sara bună !

    Mulțumesc anticipat , da’ și pentru amintirile prețioase
    dăruite
    cu celelalte , autentice , concerte .

    De-atât de multe ori salvați trupuri ,
    dară cătă suflet mai trebe câte-o așa 💜 Invitație 🌼 …

    ” Demult nu mai mărg ” , că prea mă cânt , indiferent de emoție ,
    da’
    vă iubesc
    și vă mulțămnesc .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here