SCOP – Ce s-a urmărit, de fapt, prin vizita „de lucru” a conducerii PNL în Baia Mare

3
484
Cristian Bușoi, Raluca Turcan (sursa foto: reporteris.ro)

ÎMPĂRTĂŞIRE. Vizita „de lucru” a conducerii liberalilor (preşedintele interimar Raluca Turcan şi secretarul general interimar Cristian Buşoi, cu bonus europarlamentarul Daniel Buda) în Baia Mare a avut un scop clar definit, de aceea surprinde prezentarea făcută de entităţile media locale, care s-au limitat la rolul de „agent constatator”, transcriind (sau preluând de pe agenţia naţională de presă) „poeziile” recitate cu aplomb politic de preşedintele Turcan.

 

„Sunt încrezătoare în forţa PNL”, „activitate politică în interes public”, „mulţi decidenţi în administraţia publică locală (…)  nu au primit sprijin pentru investiţii locale şi private (?!)”, „România are câteva căi precise de prosperitate”, „corupţia a ajuns emblematică” etc. – şi, da, din ciclul „Demagogia politică”, eternele atacuri la ăia mai mari ca tine, acum PSD.

 

Bun, n-are sens o analiză pe tema dezastrului din PNL, pentru că nu ăsta e scopul scrierii, ci comunicarea motivului acestei deplasări. Succint: în perspectiva alegerilor prezidenţiale, Klaus Iohannis vrea să întărească partidul (să se poată baza şi el pe ceva) şi să-l cosmetizeze după chipul şi asemănarea sa. În consecinţă, ideal pentru el ar fi să câştige conducerea centrală un agreat de el, un fidel, un bun executant. Acesta este, în viziunea lui Iohannis, Cristian Buşoi – nu detailez, dar recomand scepticilor să revadă măcar fotografiile ante şi post campanie prezidenţială.

 

Deci, Buşoi va fi aruncat „la înaintare” în campania de alegeri la nivel central şi trebuie să-şi asigure voturile cât mai multor organizaţii judeţene. Pentru asta, în Maramureş s-au făcut cărţile să câştige Ionel Bogdan, o imberbă mazetă politică, acesta fiind perceput ca „omul din subsolul lui Iohannis”, cel care se recomandă, împreună cu prietenul şi partenerul său de afaceri Radu Negulescu – ca şi alţi 1.000 de liberali din ţară – ca fiind „cel care l-a făcut preşedinte pe Iohannis”.

 

Bun, lăsăm aberaţiile „feisbuciste” în plata Domnului şi ajungem la scop. Pentru că preşedintele unei filiale e decisiv în impunerea delegaţiei care merge la Congresul Naţional de Alegeri, Iohannis (prin portavocea Buşoi) l-ar agrea în această funcţie pe Bogdan. Iar comisia/comitetul de organizare a alegerilor judeţene a fost creat pentru a-l propulsa pe ales. Concluzie: la Maramureş să fie ales Bogdan, care să impună apoi organizaţiei judeţene susţinerea pentru funcţia de preşedinte naţional al lui Buşoi. Sper că-i limpede. Să lăsăm recitările pentru Cântarea României.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

3 COMENTARII

 1. Tovarase Vischi,
  Stiti Dvs. multe dar de data asta sunteti un pic cam provincial.De fapt Calin Bota este omul PSD-ului local care dupa ce l-a pierdut pe Dolha il mascheaza pe Bota in a prelua printr-un baiat *** [Administrator: moderat pentru limbaj excesiv] dar controlabil, PNL Maramures.
  In subsidiar va trimit o adresa de mail sa ma contactati.Si ca sa va dovedesc ca merita sa ma cunoasteti, va intreb daca stiti cine au fost mandatarii financiari la PNL SI PSD ?
  Luptele in Maramures nu au sorginte politica ci au menirea de a prelua resursele si infrastructurile critice cum ar fi padurile,terenurile intravilane din orase si controlul asupra bugetelor locale.
  Daca era altfel, Maramuresul era azi ca Elvetia .Mai Bogat.Acolo e nevoie de un patriot !
  Cu respect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here