SCANDAL – Conflict între un polițist de la serviciul paşapoarte şi viceprimarul oraşului Borşa

0
794

CERCETARE. În 1 februarie, agenţii principali de poliţie Florin Gelu Paşca şi Mihai Ropan din cadrul Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple Maramureş s-au deplasat la punctul de lucru din oraşul Borşa, pentru desfăşurarea activităţii cu publicul, conform programării electronice, şi să elibereze paşapoarte.

 

Remus Traian Timiș

În raportul întocmit, se precizează că cei doi agenţi principali de poliţie au instalat echipamentul pentru eliberarea paşapoartelor. Până la ora 15 au fost preluate cererile pentru procesarea datelor celor 60 de persoane care s-au programat online. Biroul în care s-a desfăşurat activitatea se află în sediul Primăriei Oraşului Borşa, iar în tot acest timp a fost prezent în birou sau în afara acestuia, viceprimarul oraşului, Remus Traian Timiş.

 

Agentul principal de poliţie Florin Gelu Paşca a afirmat că viceprimarul le-a spus să preia toţi cetăţenii, chiar dacă nu au programare. Agenţii principali de poliţie au preluat persoanele programate, cu precizarea că, în funcţie de timpul rămas, conform programului de lucru, vor prelua şi persoanele neprogramate. Cei doi agenţi principali de poliţie au observat că tot mai multe persoane se prezintă pentru depunerea de cereri şi au solicitat agentului de poliţie locală să se respecte lista cu persoanele programate.

 

Agentul principal de poliţie Florin Gelu Paşca susţine că viceprimarul a transmis cetăţenilor mesajul că toate persoanele vor fi preluate şi că a introdus în birou cetăţeni fără programare.

 

Programul de lucru cu publicul se termina la ora 15, moment în care, conform precizărilor, viceprimarul şi agentul de poliţie locală le-a transmis o listă nouă de persoane (12-15 persoane), cu solicitarea de a fi preluate şi rezolvate. Agentul principal de poliţie Paşca le-a menţionat că programul de lucru s-a încheiat şi a procedat la demontarea echipamentului şi transportarea la autoturismul de serviciu cu care s-a efectuat deplasarea la Borşa.

 

Agentul principal de poliţie Paşca susţine că, din acel moment, i-au fost adresate ameninţări şi injurii de către viceprimarul oraşului, în holul şi parcarea din spatele instituţiei. De asemenea, susţine că nu a adresat cuvinte jignitoare, că nu a strigat şi nu l-a atins pe viceprimarul oraşului Borşa.

 

Situaţia a fost semnalată conducerii Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor, respectiv prefectului Vasile Moldovan şi subprefectului Alexandru Cosma. Agentul principal de poliţie implicat în eveniment a întocmit un raport de serviciu, care a fost transmis Direcţiei Generale de Paşapoarte, urmând ca Instituției Prefectului Maramureș dă îi fie transmise măsurile dispuse de la nivel central.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here