SĂRBĂTORI – În Sighetu Marmației începe Festivalul „Cum e datina străbună”

0
193

EVENIMENT. Clubul Copiilor din Sighetu Marmației organizează o nouă ediție a Festivalul “Cum e datina străbună”. Manifestările încep duminică, 17 decembrie, începând cu ora 12, parada inaugurală urmând să se desfășoare pe traseul Primăria Sighetu Marmației – centrul orașului – Centrul Cultural. Aceasta este cea de-a noua ediție a manifestării din municipiul Sighetu Marmației.

 

Evenimentul este un festival al datinilor și obiceiurilor de iarnă – desfășurat după tipăarul unui concurs național -, extrem de așteptate de public fiind alaiul participanților și spectacolul măștilor. Pe lângă competiția propriu-zisă a prezentării obiceiurilor străvechi, au loc concerte de colinde, expoziții de artă plastică (la Muzeul Maramureșean și la cel de Etnografie), sesiuni de comunicări și nelipsitul târg de artă populară.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ