SĂRBĂTORI – În Sighetu Marmației începe Festivalul „Cum e datina străbună”

0
595

EVENIMENT. Clubul Copiilor din Sighetu Marmației organizează o nouă ediție a Festivalul “Cum e datina străbună”. Manifestările încep duminică, 17 decembrie, începând cu ora 12, parada inaugurală urmând să se desfășoare pe traseul Primăria Sighetu Marmației – centrul orașului – Centrul Cultural. Aceasta este cea de-a noua ediție a manifestării din municipiul Sighetu Marmației.

 

Evenimentul este un festival al datinilor și obiceiurilor de iarnă – desfășurat după tipăarul unui concurs național -, extrem de așteptate de public fiind alaiul participanților și spectacolul măștilor. Pe lângă competiția propriu-zisă a prezentării obiceiurilor străvechi, au loc concerte de colinde, expoziții de artă plastică (la Muzeul Maramureșean și la cel de Etnografie), sesiuni de comunicări și nelipsitul târg de artă populară.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here