ȘANSĂ LA TRAGEREA LA SORȚI – Minaur Baia Mare joacă în turul IV al Cupei României cu singura echipă de Liga a IV-a rămasă în competiție

1
402

CUPA ROMÂNIEI. Vineri, 16 septembrie, la Casa Fotbalului, FRF a stabilit, prin tragere la sorți, cele 16 meciuri ale play-off-ului (turul IV) Cupei României ediția 2022-2023. Echipa de Liga a II-a Minaur Baia Mare, singura echipă din Maramureș rămasă în competiție, care a eliminat în turul anterior CSM Satu Mare, cu 2-1 (1-0) în manșă unică disputată în deplasare, va juca împotriva singurei echipe de Liga a IV-a rămasă în competiție: Axiopolis Cernavodă. Meciul se va disputa miercuri, 28 septembrie 2022, de la ora 16.30, pe terenul echipei din județul Constanța.

 

Axiopolis Cernavodă este liderul Ligii a 4-a a județului Constanța, este antrenată de Petre Grigoraș și în turul III a eliminat, pe teren propriu, Unirea Constanța (Liga a II-a, locul 19 – penultimul), cu 3-1 (1-0).

 

În faza play-off-ului sunt 16 meciuri, acestea implicând 24 de echipe calificate din turul anterior (CS Șoimii Lipova, SC Fotbal Ripensia Timișoara, CSC Dumbrăvița, CSM Jiul Petroșani, CSM Slatina, CSM Alexandria, CS Concordia Chiajna, CSM Reșița, CSA Steaua București, CS Minaur Baia Mare, Gloria 2018 Bistrița-Năsăud, CS Ocna Mureș, ACS Viitorul Pandurii Târgu Jiu, AFC Unirea Slobozia, CS Afumați, Gloria Buzău, ACS Suporter Oțelul Galați, CSC 1599 Șelimbăr, FC Brașov, Politehnica Iași, Foresta Suceava, Dinamo 1948 București, Axiopolis Cernavodă și AFK Csikszereda Miercurea Ciuc) şi 8 echipe din Liga 1 (cele 5 echipe clasate pe locurile 3-6 în play-out-ul ediţiei anterioare de campionat, cele două nou-promovate direct în actuala ediţie de campionat şi cele două câştigătoare ale barajului de menţinere-promovare în Liga 1: FC Rapid 1923, U Craiova 1948, UTA Arad, CS Mioveni, Chindia Târgoviște, ACS Petrolul 52, AFC Hermannstadt și Universitatea Cluj).

 

În cele două urne au fost introduse echipele din Liga 1 (cele 8 de mai sus), iar în urna a doua, cele 24 de echipe din ligiile a II-a, a III-a și a IV-a calificate din turul anterior. Tragerea la sorți s-a făcut după strategia împerecherii celor 8 echipe din din urna A cu echipe din urna B (8 meciuri) şi, în continuare, cele 16 echipe rămase în urna B au fost grupate între ele (8 jocuri).

 

Iată meciurile din turul IV (play-off) al Cupei României (gazdă este prima echipă):

 

* CS Afumați (Liga III) – FC Rapid 1923 (Liga I);

* SC Fotbal Ripensia Timișoara (Liga II) – U Craiova 1948 (Liga I);

* Foresta Suceava (Liga III) – UTA Arad (Liga I);

* CSM Reșița (Liga III) – CS Mioveni (Liga I);

* CSA Steaua București (Liga II) – Chindia Târgoviște (Liga I);

* CSC 1599 Șelimbăr (Liga II) – ACS Petrolul 52 Ploiești (Liga I);

* FC Brașov (Liga II) – AFC Hermannstadt Sibiu (Liga I);

* CS Concordia Chiajna (Liga II) – Universitatea Cluj (Liga I);

* CS Ocna Mureș (Liga III) – CSM Slatina (Liga II);

* CSC Dumbrăvița (Liga II) – Politehnica Iași (Liga II);

* CSM Alexandria (Liga III) – AFK Csikszereda Miercurea Ciuc (Liga II);

* ACS Viitorul Pandurii Târgu Jiu (Liga II) – Dinamo 1948 București (Liga II);

* CSM Jiul Petroșani (Liga III) – ACS Suporter Oțelul Galați (Liga II);

* Gloria 2018 Bistrița-Năsăud – AFC Unirea Slobozia (Liga II);

* CS Șoimii Lipova (Liga III) – Gloria Buzău (Liga II);

* Axiopolis Cernavodă (Liga a IV-a) – CS Minaur Baia Mare (Liga a II-a).

 

Meciurile vor avea loc miercuri, 28 septembrie 2022, de la ora 16.30 (cu exceptia jocurilor televizate, programul acestora urmând a fi stabilit de televiziuni).

 

* Foto generică: @CS Minaur Baia Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here