INCREDIBILĂ GAFĂ – Șeful Inspectoratului Școlar Maramureș, Mihai Cosmin Pop (PSD), l-a numit pe Cornel Negruț director tehnic și… l-a revocat după două zile, pentru că numirea încălca Legea Educației

11
4346
Corneliu Negruț, Mihai Cosmin Pop

FAPT. Incredibilă gafă a inspectorului școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Maramureș, pesedistul Mihai Cosmin Pop, ajuns politic în funcția de conducere a învățământului maramureșean: l-a numit pe fostul director al CSȘ nr. 2 Baia Mare, Cornel Negruț (soțul fostei deputat ALDE Cornelia Negruț), director tehnic al Centrului Național de Excelență (CNE) Baia Mare, iar după două zile l-a revocat din funcție pentru că numirea… încălca Legea Educației Naționale (până acum se presupunea că un șef de inspectorat școlar județean ar stăpânii/cunoaște măcar Legea Educației).

 

Filmul umplerii de ridicol

 

Povestea pare desprinsă din filmele cu proști. La 13 septembrie 2022, inspectorul școlar general Pop a semnat decizia de numire pe funcția de director tehnic la CNE Baia Mare a lui Cornel Negruț, fost director timp de… 26 de ani la CSȘ nr. 2. Acest CNE Baia Mare are două secții (volei și rugby) și este o structură subordonată administrativ (în cadrul) CSȘ nr. 2, club sportiv școlar finanțat de Ministerul Educației și Cercetării  – oficial, la crearea secțiilor din cadrul CNE (2007, respectiv 2012), cheltuielile trebuiau împărțite 50-50% între Ministerul Educației și federațiile naționale de volei și rugby (faptic, niciodată federațiile n-au plătit nimic din cazarea, masa, cantonamentele, pregătirea elevilor sportivi, toată cheltuiala revenind ministerului).

 

Până în septembrie 2021, când CSȘ 2 a fost condusă de Cornel Negruț, acesta îndeplinea și funcția de director administrativ al CNE (nu tehnic, pentru că vorbim despre un club școlar, nu de un club profesionist). După ce Negruț a fost îndepărtat pentru că trebuia să se pensioneze, iar la conducerea CSȘ 2 a fost numită Alina Trifoi, directorul CSȘ a fost desemnat director administraiv până în 31 august 2022.

 

După această dată, șeful inspectoratului școlar județean, suferind acut că CNE nu mai avea director administrativ, s-a gândit să-l numească la conducerea Centrului pe Negruț, cu titulatura director tehnic (inexistentă). Problema însă nu a fost aceasta, ci faptul că Negruț, fiind pensionar, nu poate fi numit director din cauza… Legii Educației.

 

În consecință, la două zile după ce l-a numit director pe Negruț, Pop l-a revocat din funcție. În decizia de revocare, emisă la 15 septembrie 2022, inspectorul general al IȘJ Maramureș recunoaște că “decizia de numire contravine dispozițiilor legale prevăzute în Legea Educației”. Dar măcar pensionarul-ex-director Negruț a fost reactivat director pentru două zile. End of story.

 

 

Cine este Mihai Cosmin Pop
Mihai Cosmin Pop vine din orașul șefului PSD Maramureș, Gabriel Valer Zetea (născut în satul Viile Apei, aparținător de Seini) și până la promovarea politică în structura administrativă a învățământului maramureșean era directorul Liceului Tehnologic Agricol “Alexiu Berinde” și consilier local în orașul Seini. Inițial, Zetea a vrut să-l înșurubeze în funcția de secretar de stat în Ministerul Educației, dar până la urmă Ciolacu a decis ca deputatul Gheorghe Șimon să desemneze persoana care ia leafă de secretar de stat (și așa a ajuns Antoaneta Georgina Bolchiș – 45 de ani – secretar de stat pe strada General Berthelot nr. 28-30).

Ca să-și spele eșecul, Zetea l-a rezolvat pe Mihai Cosmin Pop, cel pe care l-a propulsat în 2018 (în timpul guvernării PSD, când în vârful conducerii IȘJ era pesedista Ana Moldovan) și în funcția de inspector general adjunct al IȘJ Maramureş, în funcția supremă din învățământul maramureșean, instituție care le-a fost repartizată pesediștilor, la negocierea județeană PNL + PSD = Love. Deci, Pop a ratat ministerul, dar a câștigat Inspectoratul Județean.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

11 COMENTARII

  1. Dacă tot se mândrește avocateste ca apară lege și ca instituțiile statului nu sunt moșii personale, de ce în Bicaz nu apară legea, ci patronatul PSD? Domnul inspector deservește politica, nu apară legea, asa cum se lauda.

  2. Actuala directoare nu mai conduce CNE sunt curiosa cine?! o sa raspunda in fata auditoriului intern ISJ,care ….doar de cand este numita doamna face controale….intreb …unde a fost in toti acesti ani?!! Repet…CNE…rezultate zero….finiii lui….NC…norme dublate???!!! …..Chiar nu sesizeaza nimeni???Directoarea actuala care isi face treaba legal si normal,este de vinovata?????Intreb CNE?????Voi cu gradatii duble si favorori?VOI?….

  3. Am si eu cateva intrebari, vis-avi de acest articol.
    Aces articol sustine sus si tare, ca generalul, pus politic, bun, intrebarea mea este: Generala Hendea, nu a fost pusa tot politic? Ce a reprezentat-o pentru functie? ( sunt cateva articole care-i poarta numele, cine este curios, poate accesa numele dansei pe google)
    Am acum o intrebare retorica, mai mult: Cati din inspectorii de specialitate si cati dintre directorii de scoli din jud. MM au fost la randul lor numiti politic?
    Sa revenim la celebritatile articolului…
    Actuala directoare a CSS, nu a fost numita tot politic de fosta inspectoare, atentie, detasata in interesul invatamantului cu norma de predare, dansa fiind prof. de informatica, curiozitate, ce a predat?( de notat, prof. de informatica, care, nu a reusit sa deschida un videoproiector)
    Se vorbeste in articol, de posturile CNE, aici adresez urmatoarea intrebare: Cum poate un prof. de informatica, sa conduca un centru national de excelenta, sectie rugby si volei, cand, nu stie cum arata o minge de rugby sau de volei?
    Iar daca tot ne luam de legea educatie, tot caut, si nu gasesc, raspunsul la urmatoarele doua intrebari:
    Scrie in lege ca, actualul director al CSS, se poate caza, in internatul institutiei impreuna cu familia, si pot beneficia de masa impreuna, in cantina institutiei?
    Masina de serviciu, poate fi folosita in interes personal, de catre familia directorilor, se pot face deplasari in interes personal, concediu, si altele?

    • Doamna director CSS2 a fost cazata la internat încă de pe vremea fostului director, am participat la toate ședințele de CP și a prezentat transparent toate activitățile clubului, chiar și pe videoproiector fără probleme asa cum se scrie….Personalul CSS2 este foarte mulțumit, excepție cei care aveau 2 norme CNE…

  4. Sunt și alții care s-au îmbogățit din banii statului sub „oblăduirea” lui Cornelus. Sa dea banii înapoi cu toții. Alcool, poker, narghilea, beții, corp de control pentru un sociopat și alcoolic notoriu, asta acoperă acest no name de general. Au câștigat bani ilegal, iar el, acest general, un țăran din Seini doar pentru ca e cocolosit de Zetea, ii acoperă pe hoți. Sociopatul și alcoolicul de Romulica si-a luat casa din bani ilegali. Sa plătească gunoiul. Asemenea personaje sunt protejate de acest strecor numit politic. DEMISIA tarane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here