REMEMBER – #unanfărăCherecheş şi Le jour de gloire est arrivé

1
863
Cătălin Cherecheș

CALENDAR. În urmă cu 225 de ani, noaptea, dar nu ca hoţii, ci ca patrioţii, ofiţerul genist Claude Joseph Rouget de Lisle, aflat la Strasbourg, însufleţea armia republicană din Marsilia ce intra triumfătoare în Paris, oferindu-le cântecul pe care l-a compus – la vremea aceea, „La Marseillaise”, cântecul ce avea să devină imn al Franţei se numea „Chant de guerre pour l’armée du Rhin” („Cântecul de război al armatei de pe Rin”). „Allons enfants de la Patrie, / Le jour de gloire est arrivé! / Contre nous de la tyrannie / L’étendard sanglant est levé”, ştiţi, nu?

 

Dar în 26 aprilie nu s-au întâmplat numai fapte triumfătoare, ci şi calamităţi. În 1986, în Ucraina, a avut loc accidentul de la Centrala atomoelectrică din Cernobîl, după 14 ani aceasta fiind oprită definitiv. Iar în urmă cu un an, în 26 aprilie 2016, procurorii DNA l-au reţinut pe primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, chiar în sediul Primăriei, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită, în formă continuată, după ce au procedat la constatarea infracţiunii flagrante, în biroul lui Cherecheş fiind găsită suma de 30.000 lei, marcată cu „Mită”. Peste numai o zi, Cherecheş a fost arestat definitiv, pentru 30 de zile, în urma sentinţei magistraţilor Tribunalului Cluj.

 

Între timp, Cherecheş şi-a mai câştigat un mandat de primar, chiar din puşcărie – pe care nu şi-l exercită, fiind suspendat -, iar unii băimăreni celebrează „Un an fără Cherecheş”, creând, sarcastic, desigur, un eveniment în acest sens.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. CATALIN CHERECHES A FACUT PUSCARIE? RUSINEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE BAIMARENILOR CA L AM ALES,

    RUSINEEEEEEEEEEEEEEEEEE CA L AM VOTAT

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here