REACȚIE – Senatorul Cristian Niculescu-Țâgârlaș, despre respingerea de către CCR a legii pensiilor speciale

0
78
Cristian Niculescu-Țâgârlaș, senator PNL de Maramureș

DESPRE PROCEDURI ȘI ADOLESCENȚE TÂRZII. Mă așteptam ca după multi ani petrecuți în Parlament, în calitate de deputat şi chiar de președinte al Camerei Deputaților, premierul Marcel Ciolacu să cunoască mai bine procedurile parlamentare. Cel puțin atât.

 

Am constatat însă că deşi a plecat de puțin timp la Palatul Victoria, premierul Ciolacu a uitat cum funcționează procedurile parlamentare şi, după respingerea de către CCR a legii pensiilor speciale,  solicită Ministrului Justiției să formuleze amendamentele la reglementările contestate de Curte cu privire la pensiile de serviciu ale magistraților, pentru ca legea sa fie pusă cât mai repede în concordanță cu solicitările CCR.

 

Îi reamintesc premierului PSD că odată legea respinsă de CCR, ea se reîntoarce în Parlament, unde amendamente mai pot fi depuse doar de parlamentari. Iar ministerul care este titular pentru reforma pensiilor, asumată în PNRR, este Ministerul Muncii, condus de un ministru PSD. Cu siguranță, ministrul liberal al Justiției, Alina Gorghiu, alături de CSM şi de Înalta Curte de Casație şi Justiție, vor oferi toată expertiza necesară pentru ca în Parlament să adoptăm de data aceasta o lege care să treacă de controlul de constituționalitate.

 

În calitate de președinte al Comisiei Juridice a Senatului, voi face toate demersurile necesare pentru a trece cât mai repede prin Parlament un proiect care sa corespundă cerințelor CCR şi îi mulțumesc premierului Ciolacu că a preluat sugestia mea de a avea cât mai repede o sesiune parlamentară extraordinară pentru această lege şi a anunțat astăzi că e nevoie ca Parlamentul să organizeze săptămâna viitoare o sesiune extraordinară.

 

De asemenea, îi dau dreptate şi deputatului Gabriel Zetea, un apărător neobosit al șefului său de partid, și recunosc că sunt gelos pe premierul Marcel Ciolacu pentru că a avut o adolescență târzie, până la 33 de ani, când a reușit să termine facultatea.

 

Senator Cristian Niculescu-Țâgârlaș



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here