REACȚIE – Primarul Cherecheș a depus contestație la măsura controlului judiciar dispusă de Curtea de Apel Cluj în procesul în care a fost condamnat pe fond la 5 ani de închisoare pentru luare de mită

1
1437
Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare

CONTESTĂ CONTROLUL JUDICIAR. Luni, 2 octombrie 2023, primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a înregistrat o contestație la măsura controlului judiciar dispusă la 29 septembrie 2023 de Completul format din judecătorii Georgiana Rodica Fărcaș-Hîngan și Monica Ioana Șortan de la Secția penală a Curții de Apel Cluj. Contestația sa urmează să fie judecată/soluționată de instanță.

 

Completul de judecători desemnați cu soluționarea apelului depus de primarul Cherecheș la sentința din prima fază procesuală (fond), când a fost condamnat la 5 ani de închisoare pentru luare de mită, s-a sesizat din oficiu și au dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile (29 septembrie – 27 noiembrie 2023).

 

Conform Codului de procedură penală, în timpul în care se află sub control judiciar, inculpatul Cherecheș trebuie să se prezinte la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat, să informeze instanța dacă își schimbă domiciliul, să se prezinte la polițistul-supraveghetor conform programului de supraveghere sau oricând este chemat, să nu depăşească limita teritorială a României decât cu încuviinţarea Curții de Apel Cluj, să comunice periodic polițistului-supraveghetor informaţii relevante despre mijloacele sale de existenţă.

 

În cazul în care inculpatul Cherecheș încalcă cu rea-credinţă obligaţiile de mai sus, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau cu măsura arestării preventive.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here