PROGRAMUL COMPLET – În weekend, trei spectacole la Teatrul Municipal Baia Mare și o premieră pentru cei mici, la Teatrul de Păpuși

0
367
Degetul poznaș (scenă din spectacol)

TEATRU. În acest weekend, secția de păpuși a Teatrului Municipal prezintă în premieră spectacolul “Degetul poznaș” de Matei Vișniec, în regia lui Radu Dinulescu și cu Camelia Blidar Strat, Carmen Bulancea și Liliana Voș în distribuție. Premiera spectacolului are loc sâmbătă, 7 decembrie, de la ora 10.00, la sala Teatrului de Păpuși – a doua reprezentație a spectacolului este programată în aceeași zi, de la ora 11.30.

 

Spectacolul spune povestea micuței Larisa, care, în lumea ei din vis, se trezește fără degețelul preferat, Năzdrăvanul. Așa că fetița pornește împreună cu prietenul ei, ursulețul de pluș, în căutarea acestuia, iar călătorie o va duce în casa unui magician, în coliba unei vrăjitoare și în grădina unui marțian. O poveste, evident, cu sfârșit fericit.

 

Tot în acest weekend, secția Dramă a Teatrului Municipal Baia Mare vă prezintă trei spectacole. Vineri, 6 decembrie, de la ora 19.00, în Sala Studio, este prezentat “Crima din strada Lourcine” de Eugène Labiche, în regia lui Victor Olăhuț, un spectacol despre festele jucate de jocul închipuirilor atunci când băutura îți ia mințile și s-ar putea să descoperi că ești un “criminal”.

 

Sâmbătă, 7 decembrie, de la ora 19.00, tot în Sala Studio, este prezentat, pentru prima oară în această stagiune, spectacolul de improvizație “ImproJoker”, în regia Mihaelei Sîrbu, care îți satisface setea de curiozitate și nevoia de joacă – spectatorul poate fi deținătorul unor sugestii care, odată lansate, pot să genereze povești surprinzătoare, în cascadă.

 

În fine, duminică, 8 decembrie, de la ora 19.00, în Sala Mare, este prezentat spectacolul “Rinocerii” de Eugen Ionescu/Eugène Ionesco, în regia lui Iulian Bulancea și scenografia lui Mihai Vălu, cea mai autobiografică piesă a dramaturgului.

 

Spectacolul vorbește despre dezumanizarea și bestializarea societății prin intermediul îndoctrinării și fanatismul doctrinar. Dacă inițial, rinocerita reprezenta adeziunea la doctrina nazistă, semnificația acestei boli bizare inventate de Ionesco a fost extrapolată către toate formele de fanatism și îndoctrinare politică sau socială.

 

Prețul biletelor sunt 5 lei (10 lei la premieră) la secția Păpuși, 15 lei (preț întreg) și 10 lei  (preț redus – pentru elevi, studenți și pensionari) la secția Dramă.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here