ABUZ – Zetea și Cherecheș încalcă hotărârile forurilor județului și Băii Mari: Sportiva Anului 2018, nepremiată pentru titlul de campioană mondială

1
6359
Cătălin Cherecheș, Gabriel Zetea, Amalia Mali

IGNORAREA SPORTIVILOR. Povestea-i simplă și parțial cunoscută: în 1 decembrie 2018, când România aniversa 100 de ani de la Marea Unire, undeva departe de țară, la Quito (Ecuador), o sportivă din Baia Mare (Maramureș), Amalia Mali (CSM Baia Mare, antrenori Maria Szabo și Iosif Szabo), reprezenta țara la Campionatele Mondiale de culturism și fitness pentru juniori și câștiga medalia de aur și titlul de campioană modială la categoria 21-23 de ani (juniori I, 163 cm). O poveste care începe, așadar, fericit.

 

Performanța sportivei a fost apreciată ca atare de specialiștii în sport din județ, în acel an Direcția Județeană pentru Sport şi Tineret Maramureş conferindu-i titlul de Sportiva Anului 2018. A fost un an bun pentru Mali, care, pe lângă titlul mondial a mai obținut locul 1 la Balcaniadă la juniori I și locul 2 la seniori; locul 2 la Campionatul European de la Santa Susana (Spania) la juniori I; locul 1 la Cupa Mondială la juniori I și locul 3 la seniori.

 

Numai că performanțele sportivei și antrenorilor nu au mai fost apreciate, conform legii, și de administrația județeană controlată de pesedistul Gabriel Valer Zetea, și nici de administrația locală aflată sub tutela primarului Cătălin Cherecheș. Respectiv, conform unor hotărâri emise (și aflate în vigoare) de forurile deliberative ale județului, respectiv municipiului, sportivii care obțin rezultate de excepție (clar nominalizate în actele normative) sunt premiați în bani pentru performanța lor.

 

De la performanța Amaliei Mali s-a scurs un an, însă Gabriel Valer Zetea preferă să epureze banii din bugetul județului pe șușanale, excursii în străinătate și paranghelii mascate sub titulaturi popmpoase pentru a le da tentă de evenimente culturale unor serbări comunale. Cât despre sportivii performanți ai Maramureșului, niciun semn. La fel se întâmplă și-n curtea Întâistătorului municipiului reședință de județ, Cătălin Cherecheș, cei doi refuzând printr-un abuz evident să pună în practică hotărâri de Consiliu Județean, respectiv de Consiliu Local. Să vedem…

 

Cum își bat joc de sportivii Maramureșului

 

În urmă cu exact 8 ani, la 7 decembrie 2011, forului administrativ al județului (Consiliul Județean – CJ – Maramureș), emitea o hătărâre – aceasta este similară cu o lege la nivel județean, care trebuie pusă în aplicare de autoritatea executivă, respectiv de președintele CJ, acum pesedistul Gabriel Valer Zetea). Conform acestei hotărâri (nr. 140/07.12.2011), administratorii județului au decis că sportivii care obțin rezultate foarte bune (menționate într-un regulament strict) sunt premiați financiar (cu sume, la fel, strict menționate). Legea asta este pusă în practică și la nivelul municipiului Baia Mare.

 

Conform respectivei Hotărâri CJ Maramureş nr. 140/2011, Amalia Mali ar fi trebuit să fie premiată pentru titlul mondial la juniori I cu suma de 10.000 de euro, iar antrenorii ei, Maria Magdalena Szabo (principal) și Iosif Szabo (secund), cu 20.000 de euro (conform HCJ 140: „2 x cel mai mare premiu individual”), respectiv 17.000 de euro (conform HCJ 140: „85% din premiul antrenorului principal”).

 

Pentru edificare (convingere, dovadă etc.), aveți anexată hotărârea în cauză, nepusă în practică de pesedistul Zetea, care ignoră, printr-un clasic abuz în funcție, o hotărâre în vigoare a forului administrativ al județului Maramureș.

 

 

Sigur, din premierea sportivilor care au muncit pentru a obține performanțe care aduc prestigiu județului și țării nu ies voturi, e mai simplu cu spectacole, mese îndestulate și stropite cu băutură, cu bani dați sub formă mascată presei cuminte pentru promovarea cultului personalității.

 

La final, o subliniere (simplă, tristă și edificatoare pentru a înțelege cum se obțin aceste perfromanțe): pentru că n-au fost bani (la federația de profil) – de-abia în al 12-lea ceas și după intervenții de la Minister s-au obținut ceva bani, însă doar pentru deplasarea sportivei – antrenoarea lui Mali a însoțit sportiva la Campionatul Mondial pe banii ei (desigur, n-avea, că doar sportul în România e plătit mizerabil, așa că a luat un împrumut din bancă)  – sportivii și specialiștii înțeleg aportul antrenorului la o competiție. Iar maramurșeanca Mali a devenit campioană mondială!

 

Și o precizare: nici edilul Cătălin Cherecheș nu a dispus premierea sportivei pentru titlul mondial obținut în 2018, deși este obligat de existența unei Hotărâri a Consiliului Local similare cu cea a CJ Maramureș, dar cu sume mai mici.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. Bine ca pt. „promovarea” judetului au cheltuit sute de mii de euro pe excursii pentru zeci(!)de persoane. Ultima data parca erau vreo 50 in Milano. Rezultatele nu se vad, numarul de turisti scade.

    Sa-i dea in judecata si la executor dupa. Executati cu dobanda.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here