PREVIZIBILA ÎNFRÂNGERE – Minaur a pierdut categoric la Râmnicu Vâlcea, pentru că un meci de handbal ține mai mult decât 15 minute

0
251

HANDBAL FEMININ – LIGA I. Sâmbătă, 30 martie 2024, în Sala Sporturilor Traian din Râmnicu Vâlcea, în meci contând pentru etapa 21-a a Ligii I la handbal feminin, SCM Râmnicu Vâlcea a câștigat, cu 33-25 (20-15), partida cu Minaur Baia Mare. Meciul, arbitrat de cuplul Cristina Lovin din București & Simona Stancu din Buzău (deținătoare ale ecusoanelor IHF), a opus echipele clasate înaintea etapei pe locurile 5 (Râmnicu Vâlcea) și 9 (Baia Mare).

 

Cu 4 victorii în ultimele 5 meciuri directe (unul s-a încheiat la egalitate), implicit și în meciul tur, când la Baia Mare vâlcencele au câștigat cu 34-33, cu un lot net superior și cu o poziție mai bună în clasament, gazdele au pornit din postura de favorite.

 

O primă jumătate de repriză în care băimărencele au jucat de la egal la egal (min. 15, 9-10) și o a doua jumătate în care gazdele s-au distanțat, treptat, până când au dobândit un avantaj liniștitor, de 5 goluri, avându-le pe Hagman, De Jong și Wolik. Subliniere: între minutele 15 și 30, băimărencele au tras la poartă de doar 6 ori. Era și greu în asemenea condiții să mai păstreze rezultatul echilibrat. După 30 de minute, gazdele conduceau cu 20-15.

 

Prima treime a reprizei secunde s-a încheiat cu golul extremei dreapta Florică și cu scorul 25-18, gazdele majorându-și avantajul la 7 goluri (min. 40). Timp de 17 minute, așadar mai bine de o jumătate de repriză, între min. 36 (când a înscris Vukajlovic) și min. 53 (când a înscris Lundback), Minaur nu a marcat niciun gol (nici din 7 metri, a avut două, ratate de Tănăsie și Popescu), iar vâlcencele au ajuns la 11 goluri diferență (min. 53, 29-18). În acest timp, antrenorul Popescu a cerut time-out (dacă era la box, putea arunca prosopul, așa însă n-avea ce să facă mai mult, decât să spere într-o tresărire de orgoliu a elevelor sale). A fost inutil.

 

Chiar dacă vâlcencele au rulat întreg lotul, au câștigat categoric o partidă pe care au dominat-o timp de 45 de minute. În ultimul minut s-a intrat cu 33-23, dar Lundbak și Ujkic au redus din diferență. Scor final: 33-25.

 

Pentru Minaur au marcat: Spugnini Santome (5 goluri), Vukajlovic, Borș, Lundbak și Pavlovic (câte 3 goluri), Cazanga și Tănăsie (câte 2 goluri), Ianăși, Kerekes, Ujkic și Țîrle (câte 1 gol). De la vâlcence s-au remarcat: Hagman (8 goluri), De Jong (7 goluri), Gogîrlă (5 goluri) și portarul Hosu (5 intervenții salvatoare).

 

În urma înfrângerii, băimărencele mai coboară o poziție în clasament (din cauza golaverajului slab), pe locul 10. În etapa următoare, Minaur joacă la Baia Mare, în 20 aprilie, cu „lanterna roșie” CSU Știința București (care a pierdut toate cele 20 de meciuri disputate până acum, are 0 puncte), iar după alte 4 zile dispută restanța din etapa a 20-a, tot pe teren propriu, cu Gloria 2018 Bistrița-Năsăud (loc 2).

 

* Foto: @SCM Râmnicu Vâlcea

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here