PREMIEREA PERFORMANȚEI – 218 elevi de 10 din Maramureș vor fi premiați de către administrația județeană

0
207

EDUCAȚIE. În Maramureș a devenit o practică premierea performanței școlare de către Consiliul Județean. „În plenul Consiliului Județean (CJ) Maramureș, am aprobat premierea nu doar a celor care au luat media 10 la bacalaureat sau la evaluarea națională, ci și a celor care au obținut note de 10 la disciplinele acestor examene. Astfel, în cadrul acțiunii „Maramureșul susține excelența în educație” vom premia 148 de liceeni și 70 de elevi de gimnaziu”, a precizat Ionel Bogdan, președintele CJ Maramureș.

 

Tot în această ședință s-a aprobat finanțarea  proiectului „Tabără județeană – Concurs pentru elevii olimpici la matematică”, un concurs cu tradiție care are loc la Târgu Lăpuș. Aceasta se alătură celorlalte 11 tabere de excelență pentru olimpicii la diverse discipline, pentru care finanțarea a fost aprobată în precedenta ședință a deliberativului județean. Tot atunci s-a votat și sprijinirea Taberei pentru copii cu diabet zaharat, care e în desfășurare, până în 12 august, la Complexul Turistic Șuior.

 

Stimularea și răsplătirea excelenței în educație se concretizează prin acțiuni distincte ale CJ Maramureș, în care sunt premiați performerii de la olimpiadele școlare, șefii de promoție ai absolvenților de liceu sau de gimnaziu, pe cei care obțin 10 la bacalaureat sau evaluarea națională.

 

Se acordă cuvenita atenție și performanței elevilor din mediul rural, care sunt recompensați în cadrul acțiunii „Comuniada”. Și rezultatele se văd. Astfel, la nivel de țară, doar  cinci elevi din mediul rural au luat 10 la evaluarea națională. Dintre aceștia, doi (adică 40%) sunt din Maramureș: Mara-Gianina Mihali (Moisei) și Ioan-Daniel Bârsan (Bârsana).

 

„Sunt convins că astfel de  acțiuni reprezintă o investiție nu doar în tinerii noștri, ci și în viitorul județului. Mizez pe faptul că elevii performanți de azi vor fi specialiștii de mâine, care vor face performanță și în Maramureș, contribuind la dezvoltarea județului”, a subliniat președintele Ionel Bogdan de ce educația, alături de sănătate, constituie prioritați ale mandatului său.

 

Biroul de presă al Consiliului Județean MaramureșATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here