PERFORMANȚĂ – România, cu trei piloți băimăreni în lot, bronz la Campionatul Mondial de Acrobație cu Planorul

0
810

PLANORISM. Echipa României de acrobație cu planorul, al cărei team manager a fost pilotul băimărean Alin Droboș (care este și component al lotului național – Aeroclubul “Alexandru Papană” Baia Mare), a obținut o performanță remarcabilă, cucerind medalia de bronz la Campionatul Mondial 2018. Evenimentul a fost organizat sub egida FAI, la Zbraslavice (Republica Cehă), la începutul acestei luni, iar România a confirmat prestația dela Mondialele din 2017, apărându-și medialia de bronz câștigată atunci.

 

La ediția din acest an, a noua organizată sub egida FAI (Fédération Aéronautique Internationale – federația mondială de sporturi aeronautice), România a fost devansată la categoria Advanced doar de țara-gazdă, Cehia, și de Polonia, devansând Germania, Italia, Marea Britanie și Lituania.

 

Cele mai bune trei punctaje (care au fost luate în calcul pentru naționala României la World Advanced Glider Aerobatic Championship 2018) le-au obținut Lorand Daroczi (ca și Alin Droboș, și el și-a început activitatea de zbor cu planorul în Baia Mare, în anul 2001 – acum este instructor de zbor la Aeroclubul Teritorial Târgu Mureș), Octav Alexan (de la Aeroclubul Teritorial Baia Mare, este cel mai tânăr membru al lotului național și a fost la prima participare la un Campionat Mondial) și Ioan-Ciprian Lupaș (instructor de zbor la Aeroclubul Teritorial Cluj-Napoca).

 

 

 

Din lotul național de acrobație cu planorul fac parte: Alin Droboș, Octav Alexan (ambii de la Aeroclubul Baia Mare), Daroczi Lorand (Aeroclubul Târgu Mureș – a fost la Aeroclubul Baia Mare), Valentin Hota (Aeroclubul Târgu Mureș), Ciprian Lupaș și Gal Zsolt (ambii de la Aeroclubul Cluj-Napoca).

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ