PĂSTRAREA IDENTITĂȚII – Deputatul Călin Bota, despre legea care vizează Punctele Gastronomice Locale, locuri unde mâncarea se prepară ca la mama acasă

0
8

LEGEA PUNCTELOR GASTRONOMICE LOCALE. Mâncarea tradițională este parte din brandul Maramureșului, iar de aceea, deputatul Călin Bota, ca reprezentant al maramureșenilor, consideră că trebuie să sprijine orice inițiativă care evidențiază importanța turismului, dar mai ales păstrarea intactă a culturii și identității maramureșene.

 

“O asemenea inițiativă, pe care am propus-o în Camera Deputatilor, este legea care vizează Punctele Gastronomice Locale, locuri unde mâncarea se prepară ca la mama acasă, motiv pentru care turiștii și localnicii o îndrăgesc.

 

Astăzi, 24 martie 2024, la Muzeul Satului din Baia Mare a început seria de evenimente “Gustări în Maramureș”, care a cuprins degustarea preparatelor făcute de socăcițe și workshop-ul dedicat persoanelor care doresc să își deschidă un Punct Gastronomic Local. Pe durata evenimentului, producătorii locali și-au promovat produsele realizate în gospodăriile lor.

 

Felicit Organizatia de Management al Destinatiei Maramures și Consiliul Judeţean pentru această inițiativă de informare și de promovare a gastronomiei locale!”, a precizat deputatul liberal Călin Ioan Bota.

 

Biroul parlamentar al deputatului Călin Ioan Bota



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here