OPERAȚIUNEA „ÎMBUNAREA” – Primarul Cătălin Cherecheș a vrut să le dubleze indemnizația consilierilor municipali, însă aceștia au refuzat

0
714
Primăria municipiului Baia Mare - ședință de Consiliu

RESPINGERE. În mai 2017, a fost promulgată legea (OUG 9/2017) prin care indemnizaţiile consilierilor locali şi judeţeni, primarilor şi viceprimarilor şi preşedinţilor şi vicepreşedinţilor de consilii judeţene sunt majorate cu 30%. Motivația a fost că bieții slujbași care prestează pentru binele nației au lefuri mici (știți, Caragiale, „O scrisoare pierdută”, Pristanda: „Famelie mare, renumeraţie mică, după buget, coane Fănică”) și că e necesară această Ordonanță de Urgență până când legea salarizării unitare intră în vigoare.

 

Adică, în mai, când înfloresc cireșii și Pipăruș Petru îl agresează pe balaur determinându-l să învie pe Florea-Înflorit, s-a dat cep legal la măririle aleșilor. În Baia Mare, conform regulamentului intern, consilierii locali primesc o indemnizație maximă de 5% din salariul primarului. Gândindu-se că pe canicula asta nu le ajunge nici pentr-o înghețată mai acătării, samariteanul primar Cătălin Cherecheș a propus dublarea idemnizației, dând ordin chiar să se-nfăptuiască un proiect legislativ în acest sens.

 

Numai că în plenul ședinței Consiliului Local, unii s-au opus (liberalul Simion Bizău chiar a zis: „Dacă nu putem rămâne la nivelul actual al indemnizației, trebuie să plecăm acasă deoarece nu mai reprezentăm băimărenii, ci interese personale.”), iar alții au tăcut, de rușine c-ar putea fi interpretați ca fiind săraci, ceea ce nu e cazul niciunuia dintre consilierii municipali. În consecință, proiectul cu gestul samaritean, privind modificarea Regulamentului de organizare și funcționare al Consiliului Local al municipiului Baia Mare, a fost retras (adică a fost amânat sau aruncat la coș, rămâne să vedem).

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ