OPERAȚIUNEA „ÎMBUNAREA” – Primarul Cătălin Cherecheș a vrut să le dubleze indemnizația consilierilor municipali, însă aceștia au refuzat

0
796
Primăria municipiului Baia Mare - ședință de Consiliu

RESPINGERE. În mai 2017, a fost promulgată legea (OUG 9/2017) prin care indemnizaţiile consilierilor locali şi judeţeni, primarilor şi viceprimarilor şi preşedinţilor şi vicepreşedinţilor de consilii judeţene sunt majorate cu 30%. Motivația a fost că bieții slujbași care prestează pentru binele nației au lefuri mici (știți, Caragiale, „O scrisoare pierdută”, Pristanda: „Famelie mare, renumeraţie mică, după buget, coane Fănică”) și că e necesară această Ordonanță de Urgență până când legea salarizării unitare intră în vigoare.

 

Adică, în mai, când înfloresc cireșii și Pipăruș Petru îl agresează pe balaur determinându-l să învie pe Florea-Înflorit, s-a dat cep legal la măririle aleșilor. În Baia Mare, conform regulamentului intern, consilierii locali primesc o indemnizație maximă de 5% din salariul primarului. Gândindu-se că pe canicula asta nu le ajunge nici pentr-o înghețată mai acătării, samariteanul primar Cătălin Cherecheș a propus dublarea idemnizației, dând ordin chiar să se-nfăptuiască un proiect legislativ în acest sens.

 

Numai că în plenul ședinței Consiliului Local, unii s-au opus (liberalul Simion Bizău chiar a zis: „Dacă nu putem rămâne la nivelul actual al indemnizației, trebuie să plecăm acasă deoarece nu mai reprezentăm băimărenii, ci interese personale.”), iar alții au tăcut, de rușine c-ar putea fi interpretați ca fiind săraci, ceea ce nu e cazul niciunuia dintre consilierii municipali. În consecință, proiectul cu gestul samaritean, privind modificarea Regulamentului de organizare și funcționare al Consiliului Local al municipiului Baia Mare, a fost retras (adică a fost amânat sau aruncat la coș, rămâne să vedem).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here