FAPT – Administrația comunei maramureșene Bârsana a trecut peste cel mai dificil pas pentru aprobarea Planului Urbanistic General pentru următorii 10 ani

0
402

BÂRSANA. Administrația publică a comunei maramureșene Bârsana a trecut peste cel mai dificil pas pentru aprobarea Planului Urbanistic General (PUG), respectiv aprobarea, prin Hotărâre de Guvern, a documentaţiei de urbanism. PUG-ul comunei Bârsana (un proiect care face parte din programul de amenajare a teritoriului și de dezvoltare a localităților din comună), vizează dezvoltarea omogenă a principalelor zone de interes public pentru o perioada mai mare de timp – a fost aprobat pentru perioada maximă, respectiv 10 ani.

 

PUG-ul unei localități este absolut necesar în cazul unor investiții de interes sau de utilitate publică majoră, cum ar fi modernizarea infrastructurii rutiere, extinderea intravilanului și a infrastructurii de apă, canalizare și gaze naturale. De asemenea, acesta constituie primul set de norme care trebuie respectate în cazul elaborarii oricărui proiect de construcție.

 

Conform legii, prima etapă a derulării proiectul de urbanism în cazul întocmirii unui PUG este inițierea, care se face exclusiv prin Hotărâre de Guvern (acesta este pasul deja făcut de administrația publică locală).

 

PUG-ul comunei Bârsana va cuprinde analiza, reglementările și regulamentul local de urbanism pentru întreg teritoriul administrativ al comunei (atât suprafețele din intravilan, cât și din extravilan), a explicat, pentru 2mnews, primarul Teodor Ştefanca (foto mic, dreapta), și “va stabili normele generale pe baza cărora se elaborează, în detaliu, la scară mai mică, PUZ-urile (Planul Urbanistic Zonal) și apoi PUD-urile (Planul Urbanistic de Detaliu)”.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here