OBIECTIV: LIGA A II-A – Minaur Baia Mare, învinge acasă, cu două goluri marcate pe finalul meciului, și se pregătește de primul baraj, cu CSO Cugir

0
433

FOTBAL – LIGA A III-A. Etapa a 17-a a Ligii a III-a a stabilit ambele promovate la barajele de promovare în Liga a II-a și din Seria a 10-a. Previzibil, Minaur Baia Mare va termina pe locul 1, iar SCM Zalău (care a învins acasă, la limită, CSM Satu Mare) va termina pe locul 2 (CAO 1910 Oradea a pierdut în deplasarea la Dej, fiind învinsă de Someșul cu 2-0, și risipind orice șansă de a egala la puncte echipa zălăuană).

 

Pe Stadionul Viorel Mateianu din Baia Mare, Minaur și-a respectat statututl de gazdă și de lider al Seriei și a învins cu 4-2 (2-1) CS Sportul 2007 Şimleu Silvaniei, însă ultimele două goluri au fost marcate pe final de meci, în ultimele 10 minute. În pofida acestui fapt, câștigătorul nu a fost pus sub semnul întrebării pe tot parcursul partidei, echipa băimăreană fiind cea care a dominat.

 

Antrenorul Vasile Miriuță a început meciul cu următorul 11: Fila – Popa, Duruș, Matei, Szekely, Nistor, Donca (cpt.), Vereș, Tirla, Zaluschi, Alexandru Pop.

 

Nici n-a-nceput bine meciul și în minutul 7 băimărenii conduceau cu un aparent confortabil 2-0, după o dublă a lui Alexandru Pop (în minutele 5 și 7, ambele din careul mare, primul după o respingere greșită a portarului Cosma). Golul veteranului Mansour Gueye, venit în min. 40, printr-un șut din careul mare, a fost considerat doar foc de paie. Vâlvătaia s-a aprins în min. 70, după o greșeală colectivă a băimărenilor în urma unei lovituri de colț și un șut (mai mult o împingere în poarta lui Fila a lui Adelin Neaga): 2-2.

 

Și apoi a urmat goana după victorie, obținută în min. 80 prin golul lui Andrei Hațiegan din pasa lui Vasile Pop și întărită în minutul 88 de același cuplu, de această dată Hațieganu pasându-i lui Vasile Pop, parcă pentru a-i întoarce serviciul de la golul 3, iar acesta a înscris pentru 4-2.

 

Minaur Baia Mare – Sportul Şimleu Silvaniei: 4-2, au marcat Alexandru Pop (min. 5, 7), Andrei Hațiegan (min. 80), Vasile Pop (min. 88) / Mansour Gueye (min. 40), Adelin Neaga (min. 70). În urma meciului de astăzi, Minaur cumulează 36 de puncte, este urmată de SCM Zalău cu 33, iar în ultima etapă joacă la Satu Mare, cu CSM (zălăuanii joacă în Maramureș, cu Progresul Șomcuta Mare).

 

În 8 mai, Minaur va juca la Baia Mare cu CSO Cugir (deși a învins în derbyul seriei a 9-a liderul Unirea Dej, are 2 puncte mai puțin și în ultima etapă Unirea joacă acasă cu Avântul Reghin, o echipă care și-a demonstrat limitele în această ediție de campionat și care nu mai are nicio miză, va termina 100% pe locul 3). Returul are loc la Cugir, în 15 mai, iar dacă se va califica în barajul decisiv, băimărenii joacă în 22 mai, pe teren propriu, cu învingătoarea din meciul Unirea Dej – SCM Zalău, meciul decisiv urmând să aibă loc în 29 mai.

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here