VICTORIE – Campioana en-titre Știința Baia Mare a învins, în prima etapă de campionat, U. Cluj, pe teren propriu (GALERIE FOTO)

0
299

SUPERLIGA RUGBY 2021. Sâmbătă, 24 aprilie 2021pe Arena Zimbrilor din Baia Mare, campioana en-titre CSM Știința Baia Mare a dispus în prima etapă a SuperLigii de rugby ediția 2020-2021 de echipa CS Universitatea Cluj, cu scorul 36-18 (31-15), după o primă repriză entuziasmantă, în care niciun moment nu a părut că forțează. În partida condusă la centru de bucureșteanul Vlad Iordăchescu, băimărenii au revenit la întâlnirea cu SuperLiga (este cea de-a 10-a ediție a primei divizii valorice a rugby-ului desfășurată sub această denumire și a 104-a ediție a primei ligi din România) cu poftă de eseuri (au înscris 6).

 

Antrenorul Eugen Apjok a început meciul cu următorul 15: Paul Popoaia, Mihai Lămboiu, Jason Fareti Tomane, Sione Fakaosilea, Sikuea Taliauli, David Falesa Feliuai, Alexandru Țiglă, Constantin Pristaviță, Ovidiu Cojocaru, Revazi Dugladze, Florian Roșu, Silviu Grădinaru, Mihai Dico, Alexandru Alexe, Nicollas Immelman (cpt.).

 

Primul eseu, min. 5 semnat pentru băimăreni de aripa Taliauli Sikuea (25 de ani, sportiv originar din Tonga), transformat de tânărul Paul Popoaie (din poziție dificilă, lipit de tușa stânga). Un meci început de la 7-0, după ce clujenii au ratat deschiderea scorului dintr-o încercare ratată din poziție foarte bună (balonul a trecut puțin pe lângă buturi).

 

În min. 10, clujenii reduc din diferența de pe tabela de marcaj, transformând o lovitură liberă (7-3). După alte 10 minute, același Taliauli Sikuea înscrie un nou eseu, ducând scorul la 12-3 (iar Popoaia transformă din nou, extrem de sigur deși poziția a fost din nou dificilă, și duce scorul la 14-3). Eseul cu nr. 3 a venit în min. 25, semnatar: Mihai Lămboiu (19-3), care s-a dus și spre centru, pentru a-i simplifica situația fundașului Paul Popoaia, dar acesta nu a transformat (deja părea obișnuit doar cu poziții dificile).

 

Clujenii reușesc primul eseu în min. 30, prin Paul Herman, imediat după ce Lămboiu este scos din joc temporar (cartonaș galben) – și clujenii au ratat „adiționalele” eseului, așa că scorul a rămas 19-8. În minutul 35, aripa Taliauli Sikuea, care pare că are o viteză în plus față de adversari, înscrie al treilea eseu (probabil Popoaia se întreabă încă de ce tonganul culcă balonul mereu lângă fanionul de la colțul terenului, parcă pentru a-i îngreuna misia): 24-8 (Popoaia a ratat transformarea – poziție grea, de la 24 de metri, aproape lipit de tușă).

 

Alexandru Țiglă marchează cel de-al cincilea eseu în min. 37, la centru, iar Popoaia a transformat ușor și 31-8. În ultimele secunde ale primei reprize, Cristi Murgoci reușește al doilea eseu al clujenilor și Ionuț Mazăre îl transformă, intrându-se la vestiare cu 31-15.

 

În repriza a doua, Ionuț Mazăre mai înscrie 3 puncte pentru clujeni, din dropgol, în min. 50, iar Mihai Lămboiu, după ce s-a odihnit pe tușă în urma sancțiunii, a închis tabela de marcaj cu al șaselea eseu pentru băimăreni: 36-18. În etapa următoare, în 1 mai, de la ora 13, CSM Știința Baia Mare întâlnește, tot pe teren propriu, CS SCM Timișoara (această ediție a SuperLigii are la start 6 echipe: CSM Știința Baia Mare, SCM Timișoara, CSA Steaua București, CS Dinamo București, ACS Tomitanii Constanța și Universitatea Cluj).

 

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here