UPDATE: MENIU DE LUX – Ce au mâncat şi nu vor să plătească liberalii din Maramureş la „Balul 2016”

1
519
File de somon

EXCLUSIV. Succint, scurt, scurtissim un remember, ş-apoi intrăm în subiectul anunţat în titlu. 23 septembrie 2016, Sărbătoarea Castanelor în Baia Mare, liberalii conduşi de Mircea Dolha organizează balul anual în restaurantul hotelului Mara. Mănâncă, beau şi… nu, nu plătesc, ci pleacă. După ce patronii aşteaptă zadarnic trei luni să li se achite factura, conform contractului semnat din partea PNL Maramureş de preşedintele Mircea Dolha (care prevede şi penalităţi de întârziere de 0,5% pe zi), contactează o casă de avocatură pentru a-şi recupera paguba. Se emite o notificare de executare silită a PNL Maramureş pentru suma de aproximativ 26.000 de lei (au participat peste 200 de persoane, printre care şi invitaţi de marcă de la Bucureşti – chiar preşedintele PNL, Alina Gorghiu).

 

Mircea Dolha spune că trebuia să plătească Mircea Man (fostul copreşedinte al PNL), Man spune că Dolha minte şi că banii s-au dat de către participanţi, dar s-au… evaporat! Nu era prea cald atunci, era, totuşi, septembrie 🙂 . Menţiune: 2mnews deţine documentul care atestă ceea ce este consemnat în acest articol – o scriu pentru Dolha, că tot m-a ameninţat când era „puţin” plecat în SUA: „o să procedez în consecinţă după ce revin acasă”. În fine, vă invit la masă – adică la masa de lectură, să citiţi ce au servit rău-platnicii (după aia, poate ar fi bine să mergeţi la o ciorbă, că o să vi se facă foame).

 

Meniu liberal: liber la îndestulare

 

Gustarea rece a cântărit 560 de grame (!) şi a conţinut: ruladă Piadina (n.red., lipie italienească) cu brânză Philadelphia şi jambon; Camembert cu nucă (n.red., brânză franțuzească cu pastă moale și crustă de mucegai); vol-au-vent (n.red., preparat franţuzesc – coşuleţe de foietaj umplute cu diverse garnituri) cu pastă de brânză şi valeriană; papiotă de pui în bacon; frigăruie cu chifteluţe; şniţel de pui parizian; coşuleţ cu pastă de icre; ardei cu pastă de brânză; coşuleţ cu salată de crudităţi şi maioneză; castravete; ardei gras şi măsline marinate.

 

Pe considerent că poate nu-şi răsfaţă suficient papilele gustative, după gustarea rece, liberalii au servit, aţi ghicit!, o gustare caldă. Nimic special, ceva ce face parte din meniul zilnic al românului de rând: file de somon cu ierburi aromate şi garnitură de pilaf de orez. A, era să uit: ş-un sos de smântână cu usturoi – doamna preşedinte Alina Gorghiu, cred că n-a mâncat sosul, Dolha, nu ştim.

 

OK, după ce serveşti aceste două porţii, te culci, nu? Nu şi dacă eşti liberal maramureşean, caz în care… ce faci? Corect, mai mănânci încă o porţie. Al treilea fel de mâncare servit la „Balul liberalilor 2016” a constat din: muşchiuleţ de porc, piept de pui, baby spanac, sos de muştar Dijon, cartofi piure, salată iceberg, rucolla, roşii cherry, pâine asortată.

 

Mousse de ciocolată

Ştiu că nu vă vine să credeţi, dar e real: apoi au mai mâncat ceva. Nişte tort mousse de ciocolată şi zmeură. Meniul a fost completat de apă plată, apă minerală, Coca Cola şi cafea şi a costat (fără fileul de somon pe care liberalii l-au adus ei „de acasă” – probabil are vreunul crescătorie de somoni) 75 lei/persoană, la care s-au adăugat şi băuturile alcoolice, pentru că o masă ca asta trebuie stropită din belşug cu aperitive, tării, vinuri, beri, digestive şi ce-or mai fi poftit mesenii de vază – era să scriu „de varză”, mă scuzaţi.

 

UPDATE – Preşedintele PNL Maramureş, Mircea Dolha, aflat în acest moment în Bucureşti, a declarat că a vorbit deja cu Mariana Mihăilă, patroana Hotelului „Mara” din Baia Mare, şi că a promis că la reîntoarcerea acasă va plăti datoria pe care PNL Maramureş o are în urma Balului liberalilor 2016, însă doar după ce va lămuri problema cu Mircea Man şi cu fostul senator Liviu Titus Paşca, fiecare dintre cei doi asumându-şi (conform lui Dolha) câte ceva în privinţa organizării evenimentului. Dolha a admis că liberalii care au participat la Bal au plătit invitaţiile, însă suma a fost mult sub preţul meniului (75 de lei fără băuturi, somon, formaţie etc.).

 

Cătălin VISCHI

 

RECOMANDARE

CITEȘTE ȘI AICI PENTRU A AFLA TOATĂ POVESTEA:

 

 ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. Intrebare unica: cum naiba se gandeste un om care se considera normal ca poate sa bage in el cantitatea asta? Ma gadesc ca au avut si contract cu SMURD-ul, in caz ca se prabuseste vreun ghiftuit din asta…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here