MĂSURI CORONAVIRUS – Și în Baia Mare, pe lângă unitățile de învățământ se închid și creșele: află ce măsuri au mai fost luate

1
734

COVID 19. Începând de vineri, 12 martie 2020, și până în 31 martie 2020, creșele din subordinea Direcției de Asistență Socială din Baia Mare vor avea activitatea suspendată, decizia fiind luată aseară de Comitetul Local pentru Situații de Urgență și fiind generată de “reglementările transmise la nivel național”, cauzate de riscul infectării cu coronavirus (COVID 19).

 

Tot aseară s-au luat decizii în privința limitării fluxului de persoane în raport cu angajații instituțiilor publice care au servicii directe de relații cu publicul. De asemenea, vor fi limitate activitățile din centrele sociale (iar în cazul celor cu finanțare europeană, acestea vor fi amânate până după 31 martie).

 

O altă hotărăre vizează punerea la dispoziția autorităților a 200 de locuințe dotate cu minimum necesar (situate pe străzile Horea nr. 46 și Melodiei nr. 2, blocul R1A de la intersecția B-dului Republicii cu Vasile Alecsandri – acesta nu este încă finalizat) cu destinația spații de carantinare. Alte spații de carantinare vor fi, în cazul în care se primește acceptul Ministerului de Interne și Ministerului Apărării Naționale pentru spațiile acestora de pe Bulevardul Unirii, care sunt utilizate doar temporar de proprietari.

 

De asemenea, se pun la dispoziție în caz de necesitate cele două cantine sociale din municipiu și trei cantine școlare din Baia Mare care va furniza hrană (prin servicii de catering) celor aflați în carantină.

 

Suplimentar, în Baia Mare va avea loc o acțiune de dezinfecție si sterilizare a mijloacelor de transport în comun, o acțiune de distribuire de materiale de dezinfecție pentru cetățeni, precum și o campanie de informare (acțiuni finanțate din bugetul public al orașului).

 

Conform directorului executiv al Direcției de Sănătate Publică Maramureș, Rareș Pop, în Maramureș, județ în care s-a raportat un singur caz confirmat pozitiv de infecție cu coronavirus, în acest moment situația este sub control, iar cetățenii trebuie să respecte măsurile de prevenire impuse în vederea menținerii sub control a extinderii numărului de îmbolnăviri cu coronavirus.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here