LICITAȚIE – Primăria Baia Mare vinde 7 troleibuze de 38 de ani, bune la… fier vechi

1
1439

SĂ FACEM NIȘTE BANI… În ultima zi a acestei luni, municipalitatea Baia Mare scoate la licitație 7 troleibuze din fosta flotă a companiei de transport în comun Urbis, cu o vechime de… 38 de ani (fabricate în 1982) – cel mai probabil sunt primele troleibuze care au circulat în Baia Mare, de la sfârșitul mileniului trecut (1996), tipurile 217 E și 212 E, produse de Rocar București sub licență DAC (Brașov) și cumpărate de municipalitate la second-hand, când aveau deja 14 ani de circulație.

 

În anul fabricației actualelor hârburi scoase la vânzare de administrația publică din Baia Mare, în România veniturile comerțului exterior au scăzut cu 17%, iar creditorii occidentali n-au mai putut fi plătiți, țara fiind declarată în incapacitate de plată, ceea ce a dus la decizii de raționalizare a consumurilor (printre altele a început limitarea distribuirii energiei electrice și termice către populație, produsele alimentare de bază s-au raționalizat), Pacepa (adjunctul spionajului României comuniste) sărbătorea cincinalul de azilant politic în SUA, iar Iordănescu juca în naționala de fotbal.

 

Troleibuzele sunt, evident, nefuncționale și sunt bune de dus la fier vechi (se aproximează că împreună cântăresc peste 116.500 de kilograme), însă pentru asta cumpărătorul trebuie să achite minim prețul de pornire a licitației, respectiv 45.676,52 lei (pentru întregul lot) – practic, Primăria cere cam 0,4 lei/kilogramul de fier vechi.

 

La acest preț, nu e o mare afacere pentru cumpărător, prețul deșeurilor de fier în amestec fiind în cădere accentuată, acum oferta fiind de 0,4-0,6 lei/kilogram. Luând în calcul și cheltuielile (încărcarea și transportul hârburilor), cumpărătorul iese în pierdere. În plus, dacă mai există și concurență, salturile de supralicitare sunt fixate la 1.000 de lei, pierderea este evidentă.

 

Mă rog, dacă nu mai știați ce să faceți cu banii și visați să deveniți proprietarul a 7 troleibuze nefuncționale, acum e momentul propice.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here