TRANSFER POLITIC – După 20 de ani de țărănism, consilierul județean Nicolae Mișulec, la conducerea județeană a Alianței Naționale a Agricultorilor

0
808
Nicolae Mișulec

POLITICĂ AGRICOLĂ. Fostul președinte al PNȚCD Maramureș, consilierul județean Nicolae Mișulec (56 de ani), a părăsit, după 20 de ani partidul, devenind președinte interimar al micii grupări politice Alianța Națională a Agricultorilor (ANA). ANA a fost fondat sub denumirea de Mișcarea Agricultorilor din România (MAR), în toamna anului 2013 (sub conducerea fostului ministru al Agriculturii, Stelian Fuia), actuala denumire fiind adoptată începând de la sfârșitul anului 2014.

 

Acum, ANA este condus de președintele Florin Simion (inginer zootehnist). La ultimul exercițiu electoral dinaintea prezidențialelor, alegerile europarlamentare, ANA a candidat într-o alianță din care a făcut parte și ADER, partid nășit de Neculai Onțanu, cel care a fost timp de 16 ani primar al sectorului 2 din Capitală.

 

Mișulec și-a explicat, pentru 2mnews, trecerea de la ceea ce numea “partidul de suflet”, PNȚCD, prin perseverența actualilor conducători ai partidului de a rămâne pe partea stângă a eșichierului politic. „Nu m-am despărțit de PNȚCD ușor, am activat 20 de ani acolo și am rămas chiar și în cele mai grele momente. Iar când Doru Dăncuș și-a dorit să revină în partid, m-am retras bucuros din funcția de președinte și i-am oferit conducerea filialei județene, convins că poate face mai multe.

 

Însă după atâția ani de așteptare a revigorării și a revenirii partidului la scopul pentru care l-au creat marii noștri înaintași, situația a rămas la fel… Nu mă mai regăsesc în doctrina PNȚCD, eșuată spre stânga PSD. Eu sunt de centru-dreapta, sunt țăran (n.red., este și președintele filialei Maramureș a Asociației Proprietarilor de Păduri din România), iar ANA este un partid de centru-dreapta al tuturor celor care trudesc în agricultură. Am schimbat apartenența politică, nu crezul”, a declarat Mișulec, care a mai precizat că se va ocupa de înființarea organizațiilor teritoriale și că încearcă, desi timpul este foarte scurt, să înscrie ANA Maramureș și în cursa electorală locală de la sfârșitul lunii septembrie.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here